Ana içeriğe atla

Ölçü Tablosu


Mutfakta ölçü için kullandığımız ekipmanlardandır kaşıklar, bardaklar, fincanlar... Çorba kaşığı, tatlı kaşığı ve çay kaşığı. Peki bir kaşık şeker kaç grama denk? Ya da unu kaşıkla ölçerken tepeleme alırsak kaç gram, silme olarak kullanırsak kaç gram gelir. Özellikle krema gibi, sos gibi şeyler hazırlarken bu çok önemli. Yani 1 kaşık un var, bir kaşık un var. Arada çok fark var. Hassa terazi ile tartsak da yine ufak farklılıklar mutlaka olacaktır.





Ürün
1 Su Bardağı
1 Yemek Kaşığı
1 Kahve Fincanı
1 Çay Bardağı
İrmik
150 gr.
20 gr.
60 gr.
75 gr.
Nohut
170 gr.
30 gr.
70 gr.
80 gr.
Pirinç
160 gr.
20 gr.
70 gr.
80 gr.
Mercimek
190 gr.
20 gr.
75 gr.
90 gr.
Makarna
110 gr.
15 gr.
40 gr.
50 gr.
Kakao
80 gr.
15 gr.
35 gr.
45 gr.
Toz şeker
170 gr.
30 gr
60 gr.
80 gr.
Nişasta
100 gr.
20 gr.
40 gr.
50 gr.
Fındık-Badem
110 gr.
15 gr.
45 gr.
55 gr.
Ceviz içi
95 gr.
10 gr.
30 gr
40 gr.
Hindistancevizi
70 gr.
10 gr
20 gr
30 gr.
Un
125 gr.
20 gr.
40 gr.
55 gr.
Salça
220 gr.
40 gr.
85 gr.
95 gr.
Sıvıyağ
150 gr.
10 gr.
55 gr.
65 gr.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Glutensiz Pastaci Kremasi - Gluten Free

Glutensiz pasta tarifleri, kek tarifleri için gerekli olan pastacı kremasını hazır satın almak istemiyorsanız, size evde kısa sürede yapabileceğiniz bir "Pastacı Kreması Tarifi" vermek istiyorum. Size önerim pastacı kremasının istenilen kıvamda olması krema piştikten sonra ocaktan aldığınızda kendi halinde soğumaya bırakmak yerine sık sık karıştırarak soğutmaya çalışmanız. Çünkü karıştırarak soğutmazsanız kremanın üzerini tabak halini alıyor. Bu da pasta ya da keklere kullanacağınız zaman size zorluk çıkarır. 125 gram toz şeker 1 yemek kaşığı mısır nişastası * 1 yemek kaşığı pirinç unu * Yarım litre süt   **Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.   Tenceremize pirinç unu, nişastayı ve şekeri alalım. Sütü yavaş yavaş ekleyelim. Devamlı karıştırmayı ihmal etmeyelim ki topaklanmasın. Göz göz oynamaya başlayana kadar pişirelim. Tüm pasta, meyve ve süslemelerde kullanabilirsiniz..

Nutellali Kek

Malzemeler 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 2-3 yemek kaşığı nutella 2 yemek kaşığı kakao (Kakaolu isterseniz katabilir ya da benim gibi sade yapabilirsiniz) 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2,5 su bardağı un Yapılışı ; Bir kabın içinde yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpın. Sıvı malzemeleri ve kakaoyu ilave edip biraz daha çırpın. Kuru malzemeleri karıştırıp, sıvı karışıma ekleyip, çırpın.  Yağlanmış baton pasta kalıbı yada, normal kek kalıbına kekin yarısını  dökün ve üzerine nutellayı ilave edin. Kalan keki de üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin… (Ortası yumuşak olacaktır. Endişelenmeyin, kenarları pişmişse tamamdır..

Çölyak Hastalarina Yasaklanan ve Serbest Olan Yiyecekler

YİYECEK GRUBU SERBEST YİYECEKLER YASAKLANAN YİYECEKLER İçecekler Süt, salep, ıhlamur, adaçayı, çay, ayran, meyve suları, limonata, gazoz, kolalı içecekler Boza, bira, şarap ve tüm mayalı içecekler Et, balık, kümes hayvanları ve sakatatlar Hepsi Hiçbiri Yumurta Hepsi Hiçbiri Tatlılar Pirinç ve unu, mısır unu ve nişastası, patates unu ve nişantası, nohut unu, kestane unu, karabuğday unu, mercimek unu, darı, teff, tapioka Buğday, çavdar ve arpa ile yapılmış her türlü yiyecek Kuru baklagiller Hepsi Hiçbiri Sebze-Meyve Hepsi Hiçbiri Çorbalar Sebze, pirinç, mercimek çorbaları, pirinçle yapılmış yayla çorbası, et ve tavuk suları ile yapılmış çorbalar Şehriye, un, tarhana, düğün, unlu domates, erişte çorbaları ve her türlü hazır çorba Yağlar Tereyağı, margarin ve bitkisel yağlar Çok yağ katılmış yiyec