- 125 gr tereyağ
- 1.5 Türk Kahvesi fincanı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1su bardağı ve 1 dolu yemek kaşığı un
- 20 tane küçük renkli cam şeker
Oda sıcaklığındaki tereyağı ve şeker iyice karıştırılır.Daha sonra diğer malzemeler ilave edilerek yumuşak bir hamur hazırlanır. Yarım saat buzdolabında dinlendirilir. Daha sonra un yardımıyla merdane ile açılarak çeşitli kurabiye kalıplarıyla kesilir.
Ortalarını da daha küçük kalıplarla keserek içerisine kırılmış şekerler yerleştirilir ve önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında pişirilir.
Kurabiyeler fırından çıktıktan sonra iyice soğumadan tepsiden almaya kalkarsanız kırılabilir ;)) Afiyet Olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..