Aslında zor olan glutensiz diyeti yapmaktan ziyade eski alışkanlıklardan vazgeçmektir. Önemli olan yaşam şeklini "glutensiz yaşam"a çevirmek. Başta mutfağı kendi mutfağımızı yeni hayat tarzımıza göre düzenleyip, bu şekilde kullanmak var. Alınan ve tüketilen her türlü gıda maddesinin en saf olanını, en katıksız ve taze olanını tüketmek var.. Glutensiz ekmeği yana döne ararken kendimiz yapsak mis gibi kokutsak daha lezzetli olmaz mı?
- 4 su bardağı Schar mixB ya da Sinangil glutensiz ekmek unu (tercih size kalmış)
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 kahve fincanı sıvıyağ
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı toz maya
Üzerine
- 1 yumurta
Un, tozşeker ve tuzu hamur yoğurma kabına alarak ortasını havuz gibi açın. Bir yumurtayı, ılık sütü, sıvıyağı ve mayayı ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini temiz bir mutfak beziyle örterek ılık ortamda mayalanmaya bırakın.
Kabardıktan sonra ellerinizi unlayarak biraz daha yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle sandviç şekli verin.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizerek üzerine yumurta sürün. Önceden ısıttığınız fırında 200 derece ile pişirin. Fırının tabanına bir kase su koyarak buhar vermesini sağlayın..
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..