Son zamanlarda şu doğal olmayan gıdalara fazlaca takmış durumdayım. Evde yapmak varken neden toz karışımlar kullanıyoruz? sorusunu sık sık soruyorum. Mümkün olduğu kadar ev yapımı ürünleri seçmekteyim zorunlu olmadıkça..
Gelelim evde krem şantimizi yapmaya..
- 4 adet yumurta
- 1 fiske tuz (iki parmağın arası kadar)
- 1su bardağı şeker
4 yumurta akını sarısından asla karışmayacak şekilde ayırınız. (Sarıları karıştırırsanız çok iyi bir şekilde kabarmaz. Yumurta aklarını bir fiske tuz ile kar haline gidene kadar çırpınız.
Şekeri üzerini örtecek kadar suyla ateşe koyup ağdalaşıncaya kadar kaynatınız. Ağdalaşan şekeri kar haline gelen yumurta akına birden süratle bir iki defa karıştırınız (Fazla karıştırmayın sulanır) Karışım hafif soğuyunca bir torbaya koyup sıkınız.
Not: İçine 1 küçük margarin koyarsanız hakiki kremşantinin kullanıldığı her yerde kullanabilirsiniz. Yumurta akı çırpma işlemi sırasında bir miktar piştiği için risk teşkil etmez.
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..