Ana içeriğe atla

Çölyak Hastalarina Yasaklanan ve Serbest Olan Yiyecekler


YİYECEK GRUBU
SERBEST YİYECEKLER
YASAKLANAN YİYECEKLER
İçecekler
Süt, salep, ıhlamur, adaçayı, çay, ayran, meyve suları, limonata, gazoz, kolalı içecekler
Boza, bira, şarap ve tüm mayalı içecekler
Et, balık, kümes hayvanları ve sakatatlar
Hepsi
Hiçbiri
Yumurta
Hepsi
Hiçbiri
Tatlılar
Pirinç ve unu, mısır unu ve nişastası, patates unu ve nişantası, nohut unu, kestane unu, karabuğday unu, mercimek unu, darı, teff, tapioka
Buğday, çavdar ve arpa ile yapılmış her türlü yiyecek
Kuru baklagiller
Hepsi
Hiçbiri
Sebze-Meyve
Hepsi
Hiçbiri
Çorbalar
Sebze, pirinç, mercimek çorbaları, pirinçle yapılmış yayla çorbası, et ve tavuk suları ile yapılmış çorbalar
Şehriye, un, tarhana, düğün, unlu domates, erişte çorbaları ve her türlü hazır çorba
Yağlar
Tereyağı, margarin ve bitkisel yağlar
Çok yağ katılmış yiyecekler, kaymak, krema, un ile kavrulmuş çerezler
Tatlılar
Buğday ve çavdar unu katılmamış her türlü tatlı, bal, pekmez, lokum, komposto, sütlü tatlılar
Baklava, tulumba, revani, kek ve pastalar, çörek, gofret, kurabiye, çikolata, puding ve her türlü unlu tatlı
Çeşni vericiler
Sirke, salamura, turşu, baharatlar, tuz, domates suyu, ev salçası
Buğday unu katkısı bulunan tüm çeşni maddeleri
Süt ürünleri
Süt, doğal yoğurt, krema, labne peyniri, mozeralla gibi taze peynirler, permesan peyniri
Hazır kremalar, pudingler ve işlenmiş doğal süt ürünleri

Yasak Olmayan İçkiler
Şarap, şampanya, brendi, grapa, konyak, rom, tekila, sake
Yasak Olan İçkiler
Bira, viski, burbon, cin, buğday rakısı



Yorumlar

  1. selam ben de bir çölyaklıyım. yasak ve yasak olmayanlar tablonuzda önce Boza, bira, şarap ve tüm mayalı içecekleri yasaklılarda yazıyorsunuz, tablonun en altında ise Yasak Olmayan İçkiler Bira, viski, burbon, cin, buğday rakısı diyorsunuz. Sanırım bu konuya bir açıklık getirmelisiniz.
    bahar yaka

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahar hanim ozur dileyerek basligi duzeltiyorum. "Malt olan hicbir icecek icilmemeli" Tesekkur ederim dikkatiniz ve uyariniz icin.. İyi aksamlar.

      Sil
  2. Bende yeni çölyak hastasıyım tuz ve şeker nekadar tüketilmelu

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..


Bu blogdaki popüler yayınlar

Glutensiz Pastaci Kremasi - Gluten Free

Glutensiz pasta tarifleri, kek tarifleri için gerekli olan pastacı kremasını hazır satın almak istemiyorsanız, size evde kısa sürede yapabileceğiniz bir "Pastacı Kreması Tarifi" vermek istiyorum. Size önerim pastacı kremasının istenilen kıvamda olması krema piştikten sonra ocaktan aldığınızda kendi halinde soğumaya bırakmak yerine sık sık karıştırarak soğutmaya çalışmanız. Çünkü karıştırarak soğutmazsanız kremanın üzerini tabak halini alıyor. Bu da pasta ya da keklere kullanacağınız zaman size zorluk çıkarır. 125 gram toz şeker 1 yemek kaşığı mısır nişastası * 1 yemek kaşığı pirinç unu * Yarım litre süt   **Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.   Tenceremize pirinç unu, nişastayı ve şekeri alalım. Sütü yavaş yavaş ekleyelim. Devamlı karıştırmayı ihmal etmeyelim ki topaklanmasın. Göz göz oynamaya başlayana kadar pişirelim. Tüm pasta, meyve ve süslemelerde kullanabilirsiniz..

Glutensiz Patates Ekmeği - Gluten Free

Glutensiz yiyecek seçimi işin en zor kısmı.. Glutensiz yiyeceklerin kutusunda gluten olmadığını garantileyen 'üzeri çizilmiş bir tahıl sapı' sembolü bulunur. Aradınız, taradınız bulamadınız bir glutensiz ekmek.. O halde kendi ekmeğimizi kendimiz yapıyoruz, hem de patatesli.. 200 ml su 1 çay kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı kuru maya 250 gr schar MixB glutensiz un 25 ml sıvı yağ 125 gr haşlanıp rendelenmiş patates 1 tatlı kaşığı tuz **Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.   Suyun yarısını, maya ve şeker ile birlikte bir kaba alıp, karıştıralım. 5-7 dakika mayanın aktif olması için üzerini örtüp bekleyelim. Mayası gelmeye başladığında (köpük köpük olması) geri kalan tüm malzemeyi üzerine katalım. İyice karıştıralım. Mutlaka mutfağınızda tahta kaşık vardır. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar tahta kaşık ile karıştıralım. Evde ekmek makineniz varsa bu aşamadan sonra makineye alabilirsiniz. Normal ev tipi fırınınız ...