Ana içeriğe atla

Glutensiz Poğaça - Gluten Free

Çölyaklı misafiriniz mi geldi? Sürpriz yapmak sizin elinizde. Marketten sadece "Glutensiz  Un" alarak bizim için küçük, onlar için büyük bir sürpriz yapabilirsiniz.. Haydi mutfağa..


  • Yarım kilo glutensiz un
  • 50 gr. tereyağ
  • 50 gr. zeytinyağı
  • 160 ml. süt
  • 2 yumurta
  • 14 gr. tuz
  • 1 paket (10 gr.) hazır (instant) maya.

**Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.. 




Unu, tuzu ve mayayı birbirine karıştırın. Zeytinyağı, tereyağ ve yumurtayı ekleyip yoğurmaya başlayın.  Yavaş yavaş sütü ekleyin ve yoğurmaya devam edin. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yaklaşık 10 dk. yoğurmaya devam edin. Hamurdan bezeler koparıp, şekillendirin.  

İsterseniz sade isterseniz peynirli poğaça yapın ve ona göre şekillendirin. Peynirli poğaça yapıyorsanız, peynirleri içine koyarak şekillendirin. Poğaçaları bir tepsiye dizip, üstünü örtün ve oda sıcaklığında yaklaşık 30 dk. (mayalanması için) dinlendirin. Mayalanan poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp, isteğe göre susam, çörek otuyla süsleyip, 180 derece (önceden ısıtılmış) fırında yaklaşık 15 dk. pişirin. Yumurta sürmek istemezseniz yoğurt da sürebilirsiniz..





Yorumlar

  1. MERHABALAR BEN BİROL ÇABUK BENİM 15 YAŞINDA FENİLKETONURİ(PKU) OĞLUM VAR ODA DİETLİ NEDEN ONLAR İÇİN KİMSE BİR ŞEY YAPMIYOR BU ÇOCUKLARIN İÇİN SADECE DENİZ HN ÇIRPINIYOR NEDEN HİÇBİRYERDEN BİZE DESTEK YOK NEDEN ONLARIN ÜRÜNLERİ SATILMIYOR UNLARI VAR(SİNANGİL DÜŞÜK PROTEİNLİ UN ) ONADA ZAM YAPMIŞLAR HİÇ BİR MARKETTE ONLARLA İLGİLİ ÜRÜN SATILMIYOR.ÇÖLYAKLILAR ŞANSLI EN AZINDAN ÇİKOLATA VD DİĞER ŞEYLERİ YİYEBİLİYORLAR

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Birol Bey, "FENİLKETONURİ" Pku ürünleri malesef çok pahalı.. Ekmekler bile çoğu yerde bulunmuyor. Bir çocuğun yiyebileceği krakerler bile malesef yüksek fiyatlı. Pku ile ilgili araştırmalara başlamış olup en kısa zamanda oğlunuzun ve daha bir çok pkulu çocuğun diyetine uygun önerilerimi, tarifleri deneyip, yazıyor olacağım. Umarım ürün çeşitliliği artar.. Görüşmek üzere.

      Sil
    2. Birol bey, un ve bazi diger urunler icin uretici firma ile iletisime gecebilirsiniz http://www.vitafloweb.com/turkey/
      0212 385 2600 da makarna, vs. uretimi yapan SHS firmasinin numarasidir. Dediginiz gibi urun fiyatlari pahali, umarim yardimci olabilirler.

      Sil
    3. Merhaba Birol Bey, Un ve bazi diger urunler icin uretici firmanin kontak detaylarini burada bulabilirsiniz http://www.vitafloweb.com/turkey/.
      Makarna, ve vs. icin SHS firmasinin telefonu 0212 385 2600 dir.Bu firmalar kraker, cikolata, biskuvi gibi urunler de tedarik ediyor olabilirler. Fiyatlar maalesef Turkiye sartlarina gore pahali, umarim yardinci olurlar.

      Sil
  2. Biz nohut unu ve badem unu karıştırarak düşük glisemik indeksli ve sıfır glutenli poğaçalar yapıyoruz. Deneyip yazabilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam ölçü verebilir misiniz? Ben de deneyip sizlerle paylaşayım..

      Sil

Yorum Gönder

GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..


Bu blogdaki popüler yayınlar

Glutensiz Pastaci Kremasi - Gluten Free

Glutensiz pasta tarifleri, kek tarifleri için gerekli olan pastacı kremasını hazır satın almak istemiyorsanız, size evde kısa sürede yapabileceğiniz bir "Pastacı Kreması Tarifi" vermek istiyorum. Size önerim pastacı kremasının istenilen kıvamda olması krema piştikten sonra ocaktan aldığınızda kendi halinde soğumaya bırakmak yerine sık sık karıştırarak soğutmaya çalışmanız. Çünkü karıştırarak soğutmazsanız kremanın üzerini tabak halini alıyor. Bu da pasta ya da keklere kullanacağınız zaman size zorluk çıkarır. 125 gram toz şeker 1 yemek kaşığı mısır nişastası * 1 yemek kaşığı pirinç unu * Yarım litre süt   **Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.   Tenceremize pirinç unu, nişastayı ve şekeri alalım. Sütü yavaş yavaş ekleyelim. Devamlı karıştırmayı ihmal etmeyelim ki topaklanmasın. Göz göz oynamaya başlayana kadar pişirelim. Tüm pasta, meyve ve süslemelerde kullanabilirsiniz..

Glutensiz Patates Ekmeği - Gluten Free

Glutensiz yiyecek seçimi işin en zor kısmı.. Glutensiz yiyeceklerin kutusunda gluten olmadığını garantileyen 'üzeri çizilmiş bir tahıl sapı' sembolü bulunur. Aradınız, taradınız bulamadınız bir glutensiz ekmek.. O halde kendi ekmeğimizi kendimiz yapıyoruz, hem de patatesli.. 200 ml su 1 çay kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı kuru maya 250 gr schar MixB glutensiz un 25 ml sıvı yağ 125 gr haşlanıp rendelenmiş patates 1 tatlı kaşığı tuz **Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.   Suyun yarısını, maya ve şeker ile birlikte bir kaba alıp, karıştıralım. 5-7 dakika mayanın aktif olması için üzerini örtüp bekleyelim. Mayası gelmeye başladığında (köpük köpük olması) geri kalan tüm malzemeyi üzerine katalım. İyice karıştıralım. Mutlaka mutfağınızda tahta kaşık vardır. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar tahta kaşık ile karıştıralım. Evde ekmek makineniz varsa bu aşamadan sonra makineye alabilirsiniz. Normal ev tipi fırınınız ...

Çölyak Hastalarina Yasaklanan ve Serbest Olan Yiyecekler

YİYECEK GRUBU SERBEST YİYECEKLER YASAKLANAN YİYECEKLER İçecekler Süt, salep, ıhlamur, adaçayı, çay, ayran, meyve suları, limonata, gazoz, kolalı içecekler Boza, bira, şarap ve tüm mayalı içecekler Et, balık, kümes hayvanları ve sakatatlar Hepsi Hiçbiri Yumurta Hepsi Hiçbiri Tatlılar Pirinç ve unu, mısır unu ve nişastası, patates unu ve nişantası, nohut unu, kestane unu, karabuğday unu, mercimek unu, darı, teff, tapioka Buğday, çavdar ve arpa ile yapılmış her türlü yiyecek Kuru baklagiller Hepsi Hiçbiri Sebze-Meyve Hepsi Hiçbiri Çorbalar Sebze, pirinç, mercimek çorbaları, pirinçle yapılmış yayla çorbası, et ve tavuk suları ile yapılmış çorbalar Şehriye, un, tarhana, düğün, unlu domates, erişte çorbaları ve her türlü hazır çorba Yağlar Tereyağı, margarin ve bitkisel yağlar Çok yağ katılmış yiyec...