Pastanelerde glutensiz ürün bulmak maalesef çok zor. Yıllardır tuzlu pastane kurabiyesi yiyemeyen çölyaklı dostlarımız var belki de.. Çayınızı hazır edin, kurabiyenizi fırına verirken... Şimdiden afiyet olsun =)
- 125 gr tereyağ yada margarin
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 yumurta (sarısı üzerine)
- 3 su bardağı glutensiz un
- Susam, Çörekotu
**Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz..
Yumurtanın beyazı, susam ve çörekotu haricindeki tüm malzemeleri karıştırıyoruz. Unumuzu yavaş yavaş ekleyerek fazla sert olmayan bir hamur elde ediyoruz. İsterseniz benim gibi kalıplarla yada elinizle istediğiniz şekilde kurabiyeler yapın. Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısını fırçayla sürüyoruz. Yumurta sarısı yerine yoğurt da sürebilirsiniz. Kurabiyelerin üzerine susam ve çörekotu serperek 180 derece ısıtılmış fırına veriyoruz. Mis gibi kokan kurabiyeleriniz hazır.
Yumurtanın beyazı, susam ve çörekotu haricindeki tüm malzemeleri karıştırıyoruz. Unumuzu yavaş yavaş ekleyerek fazla sert olmayan bir hamur elde ediyoruz. İsterseniz benim gibi kalıplarla yada elinizle istediğiniz şekilde kurabiyeler yapın. Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısını fırçayla sürüyoruz. Yumurta sarısı yerine yoğurt da sürebilirsiniz. Kurabiyelerin üzerine susam ve çörekotu serperek 180 derece ısıtılmış fırına veriyoruz. Mis gibi kokan kurabiyeleriniz hazır.
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..