- 125 gr tereyağ
- 1.5 Türk Kahvesi fincanı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1su bardağı ve 1 dolu yemek kaşığı un
- 20 tane jelibon
Oda sıcaklığındaki tereyağı ve şeker iyice karıştırılır.Daha sonra diğer malzemeler ilave edilerek yumuşak bir hamur hazırlanır. Yarım saat buzdolabında dinlendirilir.
Daha sonra minik minik toplar yapılarak, üzerine parmak ile bastırılır. Eğer çok bastırılmazsa jelibonlar eriyip akabilir. Jelibonlar çukurlara yerleştirilir ve önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında pişirilir.
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..