- 1 Adet büyük yumurta
- 1 Su bardağı yumurta şekeri
- 200 Gr ince çekilmiş fındık
- 1 Paket vanilya
**Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz..
Bütün malzemeleri karıştırma kabında elimizle karıştırıyoruz. Hamur haline gelince cevizden küçük parçalar koparıp yuvarlak haline getiriyoruz. Yassı haline gelebilmesi için elimizle bastırıyoruz. Elimize yapışmaması için elimize hafif ıslatabiliriz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı halde diziyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 170-180 derecede 10-12 dk pişiriyoruz. İlk çıktığında parmağınız içine girebilecek derecede yumuşak olacak. Zaten sonrasında sertleşiyor. Eğer isterseniz sıcakken iki kurabiyeyi birbirine bastırarak yapıştırabilirsiniz..
Bütün malzemeleri karıştırma kabında elimizle karıştırıyoruz. Hamur haline gelince cevizden küçük parçalar koparıp yuvarlak haline getiriyoruz. Yassı haline gelebilmesi için elimizle bastırıyoruz. Elimize yapışmaması için elimize hafif ıslatabiliriz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı halde diziyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 170-180 derecede 10-12 dk pişiriyoruz. İlk çıktığında parmağınız içine girebilecek derecede yumuşak olacak. Zaten sonrasında sertleşiyor. Eğer isterseniz sıcakken iki kurabiyeyi birbirine bastırarak yapıştırabilirsiniz..
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..