Çölyaklı yakınlarınıza yeni sürpriz!! Çikolatalı brownie..
Malzemeler:
Malzemeler:
- 300 gr. bitter çikolata
- 150 gr. tereyağı
- 250 gr. şeker
- 150 gr. glutensiz un
- 4 adet yumurta
- 2 tutam vanilya
**Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz..
Tereyağını bir tavada eritin. Bitter çikolatayı küçük küçük doğrayıp, ocaktan aldığınız tereyağın içine koyup eritin. Burada dikkat etmeniz gereken nokta; tereyağı kaynamasın. Eğer yanlışlıkla kaynarsa da bir kenarda biraz ılınmsını bekleyip çikolatayı içine soğuyunca ekleyin. Aksi takdirde, çikolatanız kesilir. Yani tereyağ çikolatayı eritecek kadar sıcak olmalı ama kaynama noktasında olmamalı. Ayrı bir kapta yumurta ve şeker ve vanilyayı çırpın. Glutensiz unu yumurtalı karşımın içine eleyin. En son çikolatalı karışımı yumurtalı karışımla birleştirin. Kalın kenarlı teflon tepside veya istediğiniz herhangi bir kaba dökün ve 160 Derecede yaklaşık 10-15 dk. pişirin. Sonra da afiyetle yiyin :)
Kaynak: Glutenfreakchef by Selin
Tereyağını bir tavada eritin. Bitter çikolatayı küçük küçük doğrayıp, ocaktan aldığınız tereyağın içine koyup eritin. Burada dikkat etmeniz gereken nokta; tereyağı kaynamasın. Eğer yanlışlıkla kaynarsa da bir kenarda biraz ılınmsını bekleyip çikolatayı içine soğuyunca ekleyin. Aksi takdirde, çikolatanız kesilir. Yani tereyağ çikolatayı eritecek kadar sıcak olmalı ama kaynama noktasında olmamalı. Ayrı bir kapta yumurta ve şeker ve vanilyayı çırpın. Glutensiz unu yumurtalı karşımın içine eleyin. En son çikolatalı karışımı yumurtalı karışımla birleştirin. Kalın kenarlı teflon tepside veya istediğiniz herhangi bir kaba dökün ve 160 Derecede yaklaşık 10-15 dk. pişirin. Sonra da afiyetle yiyin :)
Kaynak: Glutenfreakchef by Selin
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..