- 500 gr. Glutensiz un
- 175 gr. tereyağı
- 100 gr. çiğ krema (yoksa yoğurtta kullanılabilir)
- 2 adet yumurta
- 2 çimdik tuz
- Üzerine sürmek için 1 adet yumurta sarısı
**Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.. - See more at: http://leecookies.blogspot.com.tr/#sthash.ky4PPx73.dpuf
**Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.
**Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.. - See more at: http://leecookies.blogspot.com.tr/#sthash.ky4PPx73.dpuf
Unu geniş bir kaba eleyin, tuz
ekleyip harmanlayın ve un tepeciğini yükseltip ortasını açın. Tereyağı ekleyip, ortadan karışmaya başlayın. Yağı, unla karıştırıp parmak ucunuzla ufalayın
(yani amaç birbirine yapışmış bir karışım değil; kırıntı görüntüsü). Bütün unu yağla ufalayıp, bir tas kırıntı elde ettikten sonra; yine ortadan; krema ve yumurtayı ekleyip yavaş yavaş yoğurun. Sonuçta ortaya elastik olmayan, kırılgan bir hamur çıkacak
(kırıntılar yumurta ve krema sayesinde hamura dönüştü) İşlem kolaylığı
açısından, bu hamuru bir streçle sarıp buzdolabında 20-30 dk.
dinlendirin. Buzdolabından çıkardığınız hamuru (iyice sertleşmiş olacak) merdane
yardımıyla inceltip, kurabiye kalıplarıyla istediğiniz gibi
şekillendirip, üstüne yumurta sarısı ve zevkinize göre susam çörek otu
vb. serpip, önceden ısıtılmış 180 Derece fırında 10-15 dk pişirin.
Not: 500 gr.'dan çok kurabiye olacağı için malzemelerin yarısı ile yapmanızı tavsiye ederim.
Not 2: Bu tarif temel kurabiye hamurudur, isterseniz
içine, lor peyniri, beyaz peynir, baharat, zeytin ezmesi, biber salçası
vb. ekleyip çeşitlendirebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..