MALZEMELER
- 6 adet dondurulmuş veya cam kavanozda muhafaza edilmiş enginar
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 ufak paket dondurulmuş bezelye
- (Ayrı ayrı bezelye, havuç, patates yerine hazır garnitür de olabilir.)
- 5 adet arpacık soğan veya yemeklik soğan
- 1 su bardağı zeytinyağı (Arzuya göre sıvıyağ ya da mısırözü de olabilir)
- Dereotu
- 2 limon
- 6 adet şeker
HAZIRLANIŞI
Enginarlar yıkanır, 1-2 dakika limonlu suda bırakılır. Diğer tarafta ayıklanıp yıkanmış havuç 1-2 dakika haşlandıktan sonra küp küp doğranır. Bezelye ile karıştırılır. Arpacık soğanlar doğranır ve limonlu sudan çıkarılan enginarlar altı düz bir tencereye konur. İçlerine birer arpacık soğan, havuç bezelyeli karışım, birer adet kesmeşeker (arzuya göre her bir enginar için yarım kesmeşeker de olabilir). Az tuz ilave edilir. Zeytinyağı ve 1 adet limonun suyu çırpılır ve enginarların üzerine gezdirilerek tamamı tencereye dökülür. 1 bardak su ilave edilip kapağı hiç açılmadan 20 dakika orta hararetli ateşte pişirilir. Enginarlar soğuduktan sonra servis tabağına alınır ve dereotu ile süslenerek servis yapılır.
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..