Dışı çıtır çıtır,içi yumuşacık bir beyaz et lezzeti isterseniz,yarın
akşam sevdiklerinizle paylaşın bakalım bu yemeği onlar ne
düşünecekler?
Malzemeler:
8 parça kemiksiz tavuk budu (Tavuk göğüs de tercih edilebilir)
1 kutu krema
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
3 bardak sade corn flakes
Tavuk etlerimizi az tuz ve karabiber ile tatlandırıp, üzerine kremamızı döküp 1 saat kadar dolapta dinlendiriyoruz. Sonrasında üzerinde olan sosu sıyırmadan corn flakeslerimize batırıyoruz. Her yanının bulanmış olduğuna dikkat ediyoruz.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize hepsini hazırlayıp diziyoruz ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında 35-40 dk kızarana kadar pişiriyoruz.
Sonra yanında ;acı sos ve mayonezle birlikte istediğimiz garnitürle birlikte servis yapıyoruz..
Malzemeler:
8 parça kemiksiz tavuk budu (Tavuk göğüs de tercih edilebilir)
1 kutu krema
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
3 bardak sade corn flakes
Tavuk etlerimizi az tuz ve karabiber ile tatlandırıp, üzerine kremamızı döküp 1 saat kadar dolapta dinlendiriyoruz. Sonrasında üzerinde olan sosu sıyırmadan corn flakeslerimize batırıyoruz. Her yanının bulanmış olduğuna dikkat ediyoruz.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize hepsini hazırlayıp diziyoruz ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında 35-40 dk kızarana kadar pişiriyoruz.
Sonra yanında ;acı sos ve mayonezle birlikte istediğimiz garnitürle birlikte servis yapıyoruz..
Cipsli tavuğa göre cornflakesli tavuk daha az yağlı oluyor. Özel misafilerimize uygun çok şık bir tarif. Mutlaka denemelisiniz.
YanıtlaSilTeşekkür ederim Canan Hanım. Tavsiye ve öneriniz için ayrıca teşekkür ederim.
YanıtlaSil