Malzemeler:
- 1 yumurta akı
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 5 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı silme tuz
- 1 paket ınstant maya
- Yarım demet maydanoz
- Bir kaç dal taze nane
- Yarım demet dere otu
- 5-6 su bardağı un
Yapılışı:
Derin bir kaba sıvıları alın. Yeşillikleri ince ince kıyın ve ekleyin. Şeker,tuz ilave edin. Maya ve yavaş yavaş un ilave ederek az ele yapışan bir hamur hazırlayın. Sıcak bir ortamda mayalanması için 1 saat bekletin. Hamurdan dilediğiniz büyüklükte bezeler koparın ve az yağlanmış tezgahın üzerinde yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün, isteğe göre çörekotu ya da susam serpebilirsiniz. 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra arasına dilimlenmiş peynir, domates ve maydonoz ile servis yapabilirsiniz..
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..