Ana içeriğe atla

Patatesli Gül Böreği


Yapıldığı anda biten patatesli böreğimiz. Eğer yufkanız çoksa, bol miktarda yapıp, buzluğa koyabilir, misafir geldiği anda çıkarıp pişirebilirsiniz.

Malzemeler:
  • 1 kg yufka
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
İç harcı:
  • 4 adet orta boy patates
  • yarım demet maydanoz
  • 1 adet iri soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz, Karabiber, Kırmızı biber
Hazırlanışı :

Yufkaları sigara böreği yapar gibi 6 eşit parçaya bölelim. Su, süt, yağı bir kapta iyice karıştıralım.  Bu arada haşlanan patatesleri iyice ezelim. Bir tavada soğanı yağ ile kavuralım. İçerisine salçayı katıp, iyice karıştıralım. Ezdiğimiz patatesleri salçalı soğanlı harcımızla birleştirelim. Maydonoz ve baharatları da ekleyelim. 8 e böldüğümüz yufkalardan 1 tane alalım. Yufkanın üstüne sütlü harçtan sürelim. İçine harcımızı koyup gül şeklini vererek kıvıralım. Yufkalar bitene kadar aynı işleme devam edelim. Yağlı pişirme kağıdı koyduğumuz tepsiye dizelim. Üzerine yumurtanın sarısın ve isteğe göre susam ya da çörekotu atalım. 170 derecede üzerleri kızarana kadar pişirelim.






Yorumlar

  1. Merhaba,
    Patatesli Gül Böreği tarifiniz çok ilgimi çekti ve hemen denemek istedim. Gerçekten çok lezzetli oldu. Olabildiğince tariflerinizi denemek istiyorum. İçerik olarak çok başarılısınız. Tarif paylaşımlarınız için teşekkür ederim.
    Safiye..

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Safiye Hanım. Patatesli gül böreği hem porsiyon porsiyon servis yapılması hem de sunum açısından göze de hitap ediyor. Beğenmenize ve tarifleri takip etmenize çok sevindim Safiye Hanım.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Leyla hanım,
    Nazik dönüşünüz için ben teşekkür ederim. Tariflerinizi takip etmeye devam edeceğim.
    Lezzetli tarifler dileğiyle

    YanıtlaSil
  4. Sizden de tariflerinizi bekliyorum Safiye Hanımcım :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..


Bu blogdaki popüler yayınlar

Glutensiz Pastaci Kremasi - Gluten Free

Glutensiz pasta tarifleri, kek tarifleri için gerekli olan pastacı kremasını hazır satın almak istemiyorsanız, size evde kısa sürede yapabileceğiniz bir "Pastacı Kreması Tarifi" vermek istiyorum. Size önerim pastacı kremasının istenilen kıvamda olması krema piştikten sonra ocaktan aldığınızda kendi halinde soğumaya bırakmak yerine sık sık karıştırarak soğutmaya çalışmanız. Çünkü karıştırarak soğutmazsanız kremanın üzerini tabak halini alıyor. Bu da pasta ya da keklere kullanacağınız zaman size zorluk çıkarır. 125 gram toz şeker 1 yemek kaşığı mısır nişastası * 1 yemek kaşığı pirinç unu * Yarım litre süt   **Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.   Tenceremize pirinç unu, nişastayı ve şekeri alalım. Sütü yavaş yavaş ekleyelim. Devamlı karıştırmayı ihmal etmeyelim ki topaklanmasın. Göz göz oynamaya başlayana kadar pişirelim. Tüm pasta, meyve ve süslemelerde kullanabilirsiniz..

Glutensiz Patates Ekmeği - Gluten Free

Glutensiz yiyecek seçimi işin en zor kısmı.. Glutensiz yiyeceklerin kutusunda gluten olmadığını garantileyen 'üzeri çizilmiş bir tahıl sapı' sembolü bulunur. Aradınız, taradınız bulamadınız bir glutensiz ekmek.. O halde kendi ekmeğimizi kendimiz yapıyoruz, hem de patatesli.. 200 ml su 1 çay kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı kuru maya 250 gr schar MixB glutensiz un 25 ml sıvı yağ 125 gr haşlanıp rendelenmiş patates 1 tatlı kaşığı tuz **Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.   Suyun yarısını, maya ve şeker ile birlikte bir kaba alıp, karıştıralım. 5-7 dakika mayanın aktif olması için üzerini örtüp bekleyelim. Mayası gelmeye başladığında (köpük köpük olması) geri kalan tüm malzemeyi üzerine katalım. İyice karıştıralım. Mutlaka mutfağınızda tahta kaşık vardır. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar tahta kaşık ile karıştıralım. Evde ekmek makineniz varsa bu aşamadan sonra makineye alabilirsiniz. Normal ev tipi fırınınız ...

Çölyak Hastalarina Yasaklanan ve Serbest Olan Yiyecekler

YİYECEK GRUBU SERBEST YİYECEKLER YASAKLANAN YİYECEKLER İçecekler Süt, salep, ıhlamur, adaçayı, çay, ayran, meyve suları, limonata, gazoz, kolalı içecekler Boza, bira, şarap ve tüm mayalı içecekler Et, balık, kümes hayvanları ve sakatatlar Hepsi Hiçbiri Yumurta Hepsi Hiçbiri Tatlılar Pirinç ve unu, mısır unu ve nişastası, patates unu ve nişantası, nohut unu, kestane unu, karabuğday unu, mercimek unu, darı, teff, tapioka Buğday, çavdar ve arpa ile yapılmış her türlü yiyecek Kuru baklagiller Hepsi Hiçbiri Sebze-Meyve Hepsi Hiçbiri Çorbalar Sebze, pirinç, mercimek çorbaları, pirinçle yapılmış yayla çorbası, et ve tavuk suları ile yapılmış çorbalar Şehriye, un, tarhana, düğün, unlu domates, erişte çorbaları ve her türlü hazır çorba Yağlar Tereyağı, margarin ve bitkisel yağlar Çok yağ katılmış yiyec...