Yapıldığı anda biten patatesli böreğimiz. Eğer yufkanız çoksa, bol miktarda yapıp, buzluğa koyabilir, misafir geldiği anda çıkarıp pişirebilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 kg yufka
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
İç harcı:
- 4 adet orta boy patates
- yarım demet maydanoz
- 1 adet iri soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Tuz, Karabiber, Kırmızı biber
Hazırlanışı :
Yufkaları sigara böreği yapar gibi 6 eşit parçaya bölelim. Su, süt, yağı bir kapta iyice karıştıralım. Bu arada haşlanan patatesleri iyice ezelim. Bir tavada soğanı yağ ile kavuralım. İçerisine salçayı katıp, iyice karıştıralım. Ezdiğimiz patatesleri salçalı soğanlı harcımızla birleştirelim. Maydonoz ve baharatları da ekleyelim. 8 e böldüğümüz yufkalardan 1 tane alalım. Yufkanın üstüne sütlü harçtan sürelim. İçine harcımızı koyup gül şeklini vererek kıvıralım. Yufkalar bitene kadar aynı işleme devam edelim. Yağlı pişirme kağıdı koyduğumuz tepsiye dizelim. Üzerine yumurtanın sarısın ve isteğe göre susam ya da çörekotu atalım. 170 derecede üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Merhaba,
YanıtlaSilPatatesli Gül Böreği tarifiniz çok ilgimi çekti ve hemen denemek istedim. Gerçekten çok lezzetli oldu. Olabildiğince tariflerinizi denemek istiyorum. İçerik olarak çok başarılısınız. Tarif paylaşımlarınız için teşekkür ederim.
Safiye..
Teşekkür ederim Safiye Hanım. Patatesli gül böreği hem porsiyon porsiyon servis yapılması hem de sunum açısından göze de hitap ediyor. Beğenmenize ve tarifleri takip etmenize çok sevindim Safiye Hanım.
YanıtlaSilMerhaba Leyla hanım,
YanıtlaSilNazik dönüşünüz için ben teşekkür ederim. Tariflerinizi takip etmeye devam edeceğim.
Lezzetli tarifler dileğiyle
Sizden de tariflerinizi bekliyorum Safiye Hanımcım :)
YanıtlaSil