Tadı nefis, kendi pratik, pespembe bir meze.
Malzemeler
Yarım Mor Lahana
1 Kase Yoğurt (Tercihen süzme yoğurt)
Tuz
Sarımsak
Sarımsak
Zeytinyağı
Nane
Lahanayı incecik doğrayalım. Doğramak zor gelebilir, rendeleyebilirsiniz. Sarımsağı ezip, yoğurt ile iyice çırpalım. Normal kova yoğurdu ile de yapılabilir ama sulanma ihtimali çok yüksek. Varsa mis gibi süzme yoğurt ile ezilmiş sarımsağı karıştıralım. Eğer kova yoğrdu ile yaptıysak, mezeyi yemeden hemen önce servis tabağına alalım. Sulanmış görünüme gelene kadar bitsin :) Damağımıza göre biraz tuz katalım. İsteğe göre hafif zeytinyağı ve nane ile süsleyelim. Göze ve damağımıza hitap eden mezemiz hazır.
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..