Malzemeler
- 1 bağ deniz börülcesi
- 2 diş sarımsak
- Yarım limon suyu
Deniz
börülcesini iyice yıkıyoruz ve haşlayacağımız tencereye alıyoruz.
Üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip kaynatıyoruz. 10-15 dk sonra
yumuşayınca süzgeçle tabağımıza alıyoruz. Pişirirken kesinlikle tuz
atmayın çok tuzlu bir yapısı var zaten.
Küçük bir kaba sarımsağı ezin ya da rendeleyin, limonu sıkıp karıştırın ve sarımsaklı limonu börülcenin her yerine gelecek şekilde dökün. Afiyet olsun.
Not:
Deniz börülcesini yerken elinize alıp kılçığını çıkararak yemeniz lazım,
servis etmeden önce de temizleyebilirsiniz ama ben yerken çıkarmayı
tercih ettim. Eğer derseniz ben bu kadar temizlikle uğraşmak istemiyorum, marketlerde konserve halinde hazır temizlenmiş halini bulabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..