- 1 su bardağı yarma buğday (nam-ı diğer dövme)
- 1/2 su bardağı nohut
- 2 su bardağı süzme yoğurt (yoksa normal yoğurdun susuz bölümü)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kaşık tereyağı
- 1 tatlı kaşığı nane
Nohutu
ve buğdayı akşamdan ayrı ayrı ıslatalım ve ertesi gün ayrı ayrı iyice
haşlayalım. Yoğurdu tel
çırpıcıyla iyice karıştıralım. Yarmayı da ekleyelim ve karıştırmaya
devam. Nohutları susuz olarak ekleyelim.. Servis tabağına alalım.
Tereyağında kavurduğumuz naneyi, servis için hazırladığımız tabağın
üzerine gezdirelim. Bir tutam naneyi de kavurmadan ekleyelim.
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..