Tarif annemden. Onun yıllardır kullandığı ölçülerle tarif şöyle:
MALZEMELER:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 su bardağı ince bulgur
- 3,5 su bardağı su
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 demet ince kıyılmış maydanoz
- Yarım demet kıyılmış dereotu (isteğe bağlı)
- 1 su bardağı ince doğranmış yeşil soğan
- Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı biber
- Süslemek için kıvırcık
YAPILIŞI:
- Ayıklanıp iyice yıkanmış kırmızı mercimeği 3,5 su bardağı su ile pişirin.
Mercimek yumuşayıp suyunu çekmek üzere iken ince bulguru ilave edip karıştırın.
1-2 dakika daha tutup ocaktan alın ve bulgurun yumuşaması için bekletin.
- Zeytinyağını tavaya alıp içine küçük doğranmış kuru soğanı ilave edin ve
kavurun. Soğan pembeleşince salçayı ilave edip onu da 1-2 dakika kavurun ve
altını kapatıp bulgurlu mercimekli karışıma ilave edin.
- Tuz ve diğer baharatları da ilave edip elinizle iyice yoğurun. Dikkat edin
eliniz yanmasın.
- En son maydanoz ve yeşil soğanı da ilave edip bir süre daha yoğurun.
- Elinizle şekil verip limonla servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..