Malzemeler
- Ekmek
- Yumurta
- Tereyağı
Malzemeler aslında basit ama uygun ekmeği bulmakta zorlanabilirsiniz.
Standart tost ekmekleri bu iş için biraz küçük kalıyor. Mümkün olduğunca büyük
dilimlenmiş, istediğiniz çeşit bir ekmek işinizi görecektir.
Ekmeğin ortasında bir bardak yardımıyla koca bir delik açın.
Buraya daha sonra yumurta kırıcaz. Dolayısıyla doğru ekmek-yumurta-bardak boyutlarını seçmeniz çok önemli. Yumurta taşmadan bu deliğe sığmalı, ama bunu sağlamak için ekmeği gereğinden fazla delmemelisiniz. Anahtar noktalardan biri de orta boy yumurta almanız olabilir. Paketli satılan yumurtaların üstünde genelde boyutu yazar.
Tavada ekmeğin bir yüzünü kaplayacak ve biraz da artacak kadar tereyağı eritin.
Bu konuda elinizi korkak alıştırmayın.
Tereyağının yanmasına izin vermeden ekmeği yağın üzerine yerleştirin.
Ekmeği tavada hafifçe gezdirerek tereyağını güzelce çekmesini sağlayın. Çıkardığınız ekmek içini de yine tavaya atabilirsiniz.
Ekmeği tavada hafifçe gezdirerek tereyağını güzelce çekmesini sağlayın. Çıkardığınız ekmek içini de yine tavaya atabilirsiniz.
Yumurtayı ekmekteki deliğin içine kırın.
İlginç değil mi? Ha bu arada yumurtanın ekmeğin altından sızmaması için ekmeğin
kenarlarından bastırmanız gerekebilir. Bunu yumurtayı kırmadan önce yaparsanız
daha iyi olur. Yumurta sızarsa da üzülmeyin, ziyanı yok. Belki daha güzel bile
olur.
Yumurta bir miktar pişene ve ekmek kızarana kadar, orta ateşte bir süre pişirin. Bu arada yumurtayı istediğiniz gibi tuzlayın. Tabii yumurtanın üstte kalan tarafı pek pişmeyecek. Bu da bu işin zor kısmı. Çünkü şimdi bunu ters çevirmeniz gerekiyor. Ekmeği tavanın kenarına ittirip ekmeğin diğer yüzü için biraz daha tereyağı ekleyin. Tereyağı erir erimez spatula gibi bir şey yardımıyla ekmeği yağın üzerine çevirin. Bu kısmı halledebilirseniz hayatta hiçbir şeyden korkmanıza gerek yok. Çok kral adamsınız/kadınsınız demektir. Aynı şekilde bu tarafı da pişirin.
Yumurta bir miktar pişene ve ekmek kızarana kadar, orta ateşte bir süre pişirin. Bu arada yumurtayı istediğiniz gibi tuzlayın. Tabii yumurtanın üstte kalan tarafı pek pişmeyecek. Bu da bu işin zor kısmı. Çünkü şimdi bunu ters çevirmeniz gerekiyor. Ekmeği tavanın kenarına ittirip ekmeğin diğer yüzü için biraz daha tereyağı ekleyin. Tereyağı erir erimez spatula gibi bir şey yardımıyla ekmeği yağın üzerine çevirin. Bu kısmı halledebilirseniz hayatta hiçbir şeyden korkmanıza gerek yok. Çok kral adamsınız/kadınsınız demektir. Aynı şekilde bu tarafı da pişirin.
İşte hazır.
Çatal bıçak yardımıyla rahat bir şekilde yiyebilirsiniz. Yanında peynir de iyi
gider. Hatta benim aklım almasa da bal veya reçel de tercih edebilirsiniz.
Kahvaltıların kahramanı olmaya hazır olun. Bu konuda daha fazla kaynağa ulaşmak
isterseniz olayın adı “egg in a basket”.
çok sevimli :) ilk fırsatta deneyeceğim
YanıtlaSiltarifler için teşekkürler
Çocuklara yumurtayı sevdirmenin başka bir yolu da bu tarifte. Afiyet olsun...
YanıtlaSil