Malzemeler:
- 125 gr. tereyağ, (tereyağ sevmeyenler yarım paket yani 125 gram katı yağ kullanabilir)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ,
- 1 adet yumurta sarısı,
- 1 çorba kaşığı sirke,
- 1 çorba kaşığı su,
- 1 çorba kaşığı toz şeker,
- 1 çorba kaşığı haşhaş,
- 1 çay kaşığı kabartma tozu,
- 1 çay kaşığı tuz(ben bir buçuk çay kaşığı koydum),
- 1 çay kaşığı silme acı pul biber,
- 2 çay kaşığı kuru kekik,
- Yarım çay kaşığı kimyon,
- 2,5 su bardağı un
Yapılışı:
İyice yumuşamış tereyağ, sıvıyağ, yumurta sarısı,
sirke ve su karıştırılır, sonra şeker, tuz, baharatlar, haşhaş, kabartma tozu
ve un azar azar eklenerek yoğrulur. Hamur 15-20 dakika buzdolabında
dinlendirilir.
Hamur rulo şeklinde yuvarlanıp dilimlenir. Veya benim
yaptığım gibi unlanmış tezgahta yarım santim kalınlıkta açılıp kalıpla kesilir.
Tepsiye dizilen kurabiyelerin üzerlerine süt ve sıvıyağ karışımı sürülür. 170
derecede pişirilir.
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..