Sevdiklerinize pastaneden alıp pasta götürmek yerine evde kendimizde ufak sürprizler hazırlayabiliriz. Pandispanyasını pandispanya tarifimiz den yararlanarak kendimiz de hazırlayabilir, eğer zamanımız yoksa marketten hazır da alabilirsiniz. Gelelim reçetemize:
1 adet pandispanya ( pandispanya tarifimiz )
Pandispanyayı ıslatmak için:
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 paket nescafe çikolatalı cappuccino
- 1 tatlı kaşığı şeker
- (Alternatif olarak cappuccino ve sıcak su yerine bir fincan meyve suyu da kullanılabilir.
Kreması için:
- 1 paket vanilyalı puding
- 2,5 su bardağı süt
- 50 gr labne
Üzeri için:
- Çikolata parçaları
- Etrafı için 50 adet rulo gofret
- Paket meyve jolesi
- 250 gram çilek
Yapılışı:
- Kreması için süt ve pudingi tencereye alın ve pişirin.
- Ocaktan indirdikten sonra labneyi ekleyin mikser ile karıştırın.
- Keki ıslatmak için cappuccinoyu sıcak su ve şeker ile hazırlayın. (Meyveli isterseniz meyve suyu ile ıslatın.) Yarısı ile keki ıslatın.
- İstenilen tüm meyveleri muz, çilek, ananas, kivi istediğiniz gibi arasına dilimleyip dizin.
- Kremanın yarısını kekin üzerine alın.
- Diğer keki üzerine kapatın ve artan cappuccino ile (ya da meyve suyu ile) üzerini tekrar ıslatın..
- Geri kalan kremayı da üzerine ekleyin.Yarım saat dinlendirin.
- Kalıptan yavaşça çıkarın ve rulo gofretleri etrafına dizin.
- Üzerini dilim çilekleri dizin.
- Meyve jölesini pişirip, akışkan hale gelince, biraz soğuyunca pastanın üstünü kaplayalım.
- Dolapta biraz dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
Leyla hanım merhaba,
YanıtlaSilTarif paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim. Gerçekten çok ilgi çekici bir pasta tarifi olmuş. Çok da leziz görünüyor. Denemek ve yorumlarımız paylaşmak isterim en kısa zamanda.
Detaylı paylaşımlarınız için çok çok teşekkürler.
Bu rulokatlı pasta çoook güzel görünüyor. Ağzımın suyu aktı.
YanıtlaSilMerhaba hanımlar, mutlaka denemelisiniz. Özel zamanlarda, canınız çektikçe.. Afiyetler olsun.
YanıtlaSil