Malzemeler (Yaklaşık 20 poğaça için)
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvıyağ, mümkünse zeytinyağı
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar tam buğday unu (veya kepekli un)
- Bir tutam dereotu
İç malzemesi:
- 150 gr kadar az yağlı beyaz peynir *
- Bir tutam dereotu
* Peynirin
lezzeti önemli elbette ama çok yağlı olmasın. Yoksa pişerken dağılıp
poğaçaların içinden çıkma olasılığı daha yüksek olur.
Yapılışı:
Yumurtanın
birinin sarısını poğaçaların üzerine sürmek üzere ayırın. Kalan
yumurtaları bir karıştırma kabına alın, yoğurt ve yağ ile çırparak
karıştırın. Kabartma
tozu ve tuzu ekleyin, unu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın. Ele
yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin. Kıyılmış dereotunu ekleyip bir
kez daha yoğurun. Bu poğaçanıza ekstra lezzet katacak. Hamurdan
yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp tezgahta ya da avcunuzda açın, içine
dereotu-peynir karışımından koyup kapatın. Açılmaması için parmak
uçlarınızla iyice sabitleyin. Poğaçaları
yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta
sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, üzerleri güzelce
kızarana kadar pişirin.
Sonunda beyaz unsuz poğaça da yapabiliyoruz. Hem de lezzetli. Sevgiler.
YanıtlaSilAfiyetler olsun Canan Hanımcım :)
YanıtlaSil