Annelerimizden kalma, nefis bir kurabiye.. Eskiden günlerin yegane misafiriydi tırtıl kurabiye. Yemeyen, tatmayan çocuk yoktur diye düşünüyorum. Kahvenin yanında şahane, çayın yanında nefis, sütün yanında enfes!!! Şimdiden afiyet olsun..
Malzemeler
- 100 gr. tereyağ (ya da 200 gr katıyağ)
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 tane yumurta
- Aldığı kadar un
Tereyağı, pudra şekeri, sıvı yağı ve yumurtayı karıştırma kabına alın ve krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Karışıma kabına kabartma tozu, vanilya ve azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamuru tırtıl kurabiye aparatına koyun ve yağlı kağıt serili tepsiye istediğiniz uzunlukta çıkarıp tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derecede üzerleri hafif kızarana kadar pişirin. Kurabiyeler pişip soğuyunca, pudra şekeri serpiştirerek servis yapın.
Sunum önerisi
Kurabiye piştikten sonra
Çikolata mızı benmari usulü eritelim. Soğuyan kurabiyelerimizin uçlarını
ılık çikolataya batıralım. Sonrasında ya hindistan cevizi yada renkli
şekerlemelere batıralım ve pişirme kağıdının üzerine koyalım. Orada
soğuyup çikolatanın donmasını bekliyelim.
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..