Ana içeriğe atla

Tirtil Kurabiye

Annelerimizden kalma, nefis bir kurabiye.. Eskiden günlerin yegane misafiriydi tırtıl kurabiye. Yemeyen, tatmayan çocuk yoktur diye düşünüyorum. Kahvenin yanında şahane, çayın yanında nefis, sütün yanında enfes!!! Şimdiden afiyet olsun..


Malzemeler
  • 100 gr. tereyağ (ya da 200 gr katıyağ)
  • 2 çay  bardağı sıvı yağ
  • 2  çay bardağı  pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket  kabartma tozu
  • 2 tane  yumurta
  • Aldığı  kadar un
Tereyağı, pudra  şekeri, sıvı yağı ve yumurtayı karıştırma  kabına alın  ve krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Karışıma kabına kabartma tozu, vanilya ve azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.

Hamuru tırtıl kurabiye aparatına koyun ve yağlı kağıt serili  tepsiye  istediğiniz uzunlukta çıkarıp tepsiye  dizin. 




Önceden  ısıtılmış  180 derecede  üzerleri  hafif  kızarana  kadar pişirin. Kurabiyeler  pişip  soğuyunca, pudra  şekeri serpiştirerek  servis  yapın.


Sunum önerisi 
Kurabiye piştikten sonra Çikolata mızı benmari usulü eritelim. Soğuyan kurabiyelerimizin uçlarını ılık çikolataya batıralım. Sonrasında ya hindistan cevizi yada renkli şekerlemelere batıralım ve pişirme kağıdının üzerine koyalım. Orada soğuyup çikolatanın donmasını bekliyelim.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Glutensiz Pastaci Kremasi - Gluten Free

Glutensiz pasta tarifleri, kek tarifleri için gerekli olan pastacı kremasını hazır satın almak istemiyorsanız, size evde kısa sürede yapabileceğiniz bir "Pastacı Kreması Tarifi" vermek istiyorum. Size önerim pastacı kremasının istenilen kıvamda olması krema piştikten sonra ocaktan aldığınızda kendi halinde soğumaya bırakmak yerine sık sık karıştırarak soğutmaya çalışmanız. Çünkü karıştırarak soğutmazsanız kremanın üzerini tabak halini alıyor. Bu da pasta ya da keklere kullanacağınız zaman size zorluk çıkarır. 125 gram toz şeker 1 yemek kaşığı mısır nişastası * 1 yemek kaşığı pirinç unu * Yarım litre süt   **Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.   Tenceremize pirinç unu, nişastayı ve şekeri alalım. Sütü yavaş yavaş ekleyelim. Devamlı karıştırmayı ihmal etmeyelim ki topaklanmasın. Göz göz oynamaya başlayana kadar pişirelim. Tüm pasta, meyve ve süslemelerde kullanabilirsiniz..

Nutellali Kek

Malzemeler 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 2-3 yemek kaşığı nutella 2 yemek kaşığı kakao (Kakaolu isterseniz katabilir ya da benim gibi sade yapabilirsiniz) 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2,5 su bardağı un Yapılışı ; Bir kabın içinde yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpın. Sıvı malzemeleri ve kakaoyu ilave edip biraz daha çırpın. Kuru malzemeleri karıştırıp, sıvı karışıma ekleyip, çırpın.  Yağlanmış baton pasta kalıbı yada, normal kek kalıbına kekin yarısını  dökün ve üzerine nutellayı ilave edin. Kalan keki de üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin… (Ortası yumuşak olacaktır. Endişelenmeyin, kenarları pişmişse tamamdır..

Çölyak Hastalarina Yasaklanan ve Serbest Olan Yiyecekler

YİYECEK GRUBU SERBEST YİYECEKLER YASAKLANAN YİYECEKLER İçecekler Süt, salep, ıhlamur, adaçayı, çay, ayran, meyve suları, limonata, gazoz, kolalı içecekler Boza, bira, şarap ve tüm mayalı içecekler Et, balık, kümes hayvanları ve sakatatlar Hepsi Hiçbiri Yumurta Hepsi Hiçbiri Tatlılar Pirinç ve unu, mısır unu ve nişastası, patates unu ve nişantası, nohut unu, kestane unu, karabuğday unu, mercimek unu, darı, teff, tapioka Buğday, çavdar ve arpa ile yapılmış her türlü yiyecek Kuru baklagiller Hepsi Hiçbiri Sebze-Meyve Hepsi Hiçbiri Çorbalar Sebze, pirinç, mercimek çorbaları, pirinçle yapılmış yayla çorbası, et ve tavuk suları ile yapılmış çorbalar Şehriye, un, tarhana, düğün, unlu domates, erişte çorbaları ve her türlü hazır çorba Yağlar Tereyağı, margarin ve bitkisel yağlar Çok yağ katılmış yiyec