Hindistan cevizli bar çikolataları çok seviyorsanız, benim gibi, bu yumuşacık, sütlü kurabiyelere bayılacaksınız. Şerbetli diyince aklıma ilk gelen su ile şekerin karışması. Ama bu tarifte süt ile şekeri karıştırıyoruz..
25 adet için;
- 125 gr. tereyağ
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 25 gr. kakao
- Aldığı kadar un
- Dışı için 1 su bardağı Hindistan cevizi
Şerbeti için :
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
İçi için:
- 1 su bardağı Hindistan cevizi
- 1 kahve fincanı pudra şekeri
- 1 yumurta akı
Hamur için un haricindeki malzemeleri karıştırma kabına alın ve karıştırın. Azar azar un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur
yoğurun ve yoğurduğunuz hamurdan 25 eşit parça ayırıp yuvarlayın. İçi için, Hindistan cevizi, pudra şekeri ve yumurta akını karıştırıp yoğurun ve yine 25 ufak parçaya ayırıp kenara alın. Yuvarladığınız kurabiye toplarından birini elinize alıp
ortasını açı ve hazırladığınız Hindistan cevizi topunu içine
yerleştirip kapatın. Tüm hamura bu işlemi uygulayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizip önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Şerbet için soğuk süt ve şekeri bir kaba alıp şeker eriyene kadar karıştırın. Sıcak olmamalı, soğuk olmalı. Pişen kurabiyeleri, fırından çıkartınca sıcak haliyle soğuk
şerbetin içine atın ve 1 dakika kadar bekletip Hindistan cevizi
koyduğunuz tabağa alıp bulayın ve servis yapın..
Hepsini servis yapmayıp, derin donduruya koymak isterseniz; fırında pişirdikten sonra, şerbete atmadan önce buzluğa atabilirsiniz. Şerbetini servis yapacağınız zaman hazırlayıp, sunabilirsiniz.. Afiyetle!
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..