Şekil olarak tam da imamın sarığı.. Değişik sunumu ile beğenileri toplayacaksınız.. Tek başınıza yerken, bir arkadaşınızla kahve içerken ya da ofiste gün yaparken :) tadanlar mutlaka şaşıracaklardır.. Çeşitli zamanlarda yaptığım bu lezzetin fotoğraflarını da sizinle paylaşıyorum..
Malzemeler
- 4 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardagi siviyag
- 1 su bardagi süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kasigi kakao
- Yeteri kadar un
Krema:
- 3 su bardağı süt
- 1,5 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
Üzerine:
- 80 gr. bitter çikolata
Kenarlarına:
- Hindistancevizi
Yumurta ve şeker iyice çırpılır..diğer malzemeler de eklenerek çırpmaya devam edilir. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayılır. Önceden ısıtılmış 170-180 dereceli fırında yaklasik 15 dk pişirilir. Kek pişip soğuduktan sonra bardakla
yuvarlaklar kesilir. Tahmini 20 yuvarlak çıkmaktadır ve bu kestigimiz
kekleri ortadan ikiye keselim.
Krema malzemleri karıştırılarak pişirilir. Ilınmaya bırakılır. Kekin yuvarlaklarından yarisi
alınır. Krema konulur. Diğer yarisi olan kek üzerine
kapatılır. Etrafınada krema sürülür ve hindistan cevizine bulanır. Diğer bütün kekler bu şekilde yapıldıktan sonra en son üzerlerine benmari eritilmiş bitter dökülür..
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..