Farklı
tarifleri bulunan ve üstünü envayi
çeşit
malzemeyle süsleyebileceğiniz focaccia üzerine sürülen
bol sızma
zeytinyağının
ve deniztuzunun da etkisiyle nefis bir lezzettir.
İster
yemeklerin yanında,
ister sandviç
yaparak servis edebilirsiniz.
Üstü
için
kullanılabilecekler:
ince kıyılmış
sarımsak,
kekik, kurutulmuş
domates, soğan halkaları,
taze adaçayı,
zeytin dilimleri, rende parmesan ve bunlar gibi pek çok
malzeme...
- 3sb un
- 1sb ılık su
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- yarım paket kuru maya
- Üzeri için
- 2 adet küçük domates veya 3-4 adet çeri domates
- yarım çay bardağına yakın zeytin yağı
- Taze veya kuru fesleğen
Maya ve şeker ve ılık su çırpma teli ile çırpılır ve 10dk bekletilir.
Un ve tuz karıştırılır. Mayalı karışıma önce zeytinyağı eklenir ve
karıştırılır ardından unlu tuz karışımı eklenir ve yoğurulur. Biraz
sert bir hamur kıvamı olacak ve ele yapışmayacak gerekirse un ilave
edilir. Ağzı kapalı şekilde yarım saat bekletilir. Fırın kabı yağlanır
veya yağlı kağıt tepsiye yerleştirilir. Hamur tepsiye alınır. Bu aşamada
arzu edilirse bir kaba 1 çay kaşığı maya ve çok az su eklenip elle
ekmeğe şekil verilebilir. Üzerine zeytin yağı sürülür. Fesleğenler ve
doğranmış domatesler eklenir, hafif bastırılır. Önceden ısıtılmış 180
derece fırında pişirilir.
Ağzım sulandı gerçekten. Muhteşem görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBir de lezzetini görsen, nefis, şahane. Mutlaka denemelisin Günce.
Sil