Ana içeriğe atla

Domatesli Foccacia Ekmeği - İtalyan Lezzetleri

Farklı tarifleri bulunan ve üstünü envayi çeşit malzemeyle süsleyebileceğiniz focaccia üzerine sürülen bol sızma zeytinyağının ve deniztuzunun da etkisiyle nefis bir lezzettir. İster yemeklerin yanında, ister sandviç yaparak servis edebilirsiniz. Üstü için kullanılabilecekler: ince kıyılmış sarımsak, kekik, kurutulmuş domates, soğan halkaları, taze adaçayı, zeytin dilimleri, rende parmesan ve bunlar gibi pek çok malzeme... 
 


  • 3sb un
  • 1sb ılık su
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • yarım paket kuru maya
  • Üzeri için
  • 2 adet küçük domates veya 3-4 adet çeri domates
  • yarım çay bardağına yakın zeytin yağı
  • Taze veya kuru fesleğen
Maya ve şeker ve ılık su çırpma teli ile çırpılır ve 10dk bekletilir. Un ve tuz karıştırılır. Mayalı karışıma önce zeytinyağı eklenir ve karıştırılır ardından unlu tuz karışımı eklenir ve yoğurulur. Biraz sert bir hamur kıvamı olacak ve ele yapışmayacak gerekirse un ilave edilir. Ağzı kapalı şekilde yarım saat bekletilir. Fırın kabı yağlanır veya yağlı kağıt tepsiye yerleştirilir. Hamur tepsiye alınır. Bu aşamada arzu edilirse  bir kaba 1 çay kaşığı maya ve çok az su eklenip elle ekmeğe şekil verilebilir. Üzerine zeytin yağı sürülür. Fesleğenler ve doğranmış domatesler eklenir, hafif bastırılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. 






Yorumlar

  1. Ağzım sulandı gerçekten. Muhteşem görünüyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de lezzetini görsen, nefis, şahane. Mutlaka denemelisin Günce.

      Sil

Yorum Gönder

GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..


Bu blogdaki popüler yayınlar

Glutensiz Pastaci Kremasi - Gluten Free

Glutensiz pasta tarifleri, kek tarifleri için gerekli olan pastacı kremasını hazır satın almak istemiyorsanız, size evde kısa sürede yapabileceğiniz bir "Pastacı Kreması Tarifi" vermek istiyorum. Size önerim pastacı kremasının istenilen kıvamda olması krema piştikten sonra ocaktan aldığınızda kendi halinde soğumaya bırakmak yerine sık sık karıştırarak soğutmaya çalışmanız. Çünkü karıştırarak soğutmazsanız kremanın üzerini tabak halini alıyor. Bu da pasta ya da keklere kullanacağınız zaman size zorluk çıkarır. 125 gram toz şeker 1 yemek kaşığı mısır nişastası * 1 yemek kaşığı pirinç unu * Yarım litre süt   **Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.   Tenceremize pirinç unu, nişastayı ve şekeri alalım. Sütü yavaş yavaş ekleyelim. Devamlı karıştırmayı ihmal etmeyelim ki topaklanmasın. Göz göz oynamaya başlayana kadar pişirelim. Tüm pasta, meyve ve süslemelerde kullanabilirsiniz..

Glutensiz Patates Ekmeği - Gluten Free

Glutensiz yiyecek seçimi işin en zor kısmı.. Glutensiz yiyeceklerin kutusunda gluten olmadığını garantileyen 'üzeri çizilmiş bir tahıl sapı' sembolü bulunur. Aradınız, taradınız bulamadınız bir glutensiz ekmek.. O halde kendi ekmeğimizi kendimiz yapıyoruz, hem de patatesli.. 200 ml su 1 çay kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı kuru maya 250 gr schar MixB glutensiz un 25 ml sıvı yağ 125 gr haşlanıp rendelenmiş patates 1 tatlı kaşığı tuz **Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.   Suyun yarısını, maya ve şeker ile birlikte bir kaba alıp, karıştıralım. 5-7 dakika mayanın aktif olması için üzerini örtüp bekleyelim. Mayası gelmeye başladığında (köpük köpük olması) geri kalan tüm malzemeyi üzerine katalım. İyice karıştıralım. Mutlaka mutfağınızda tahta kaşık vardır. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar tahta kaşık ile karıştıralım. Evde ekmek makineniz varsa bu aşamadan sonra makineye alabilirsiniz. Normal ev tipi fırınınız ...

Çölyak Hastalarina Yasaklanan ve Serbest Olan Yiyecekler

YİYECEK GRUBU SERBEST YİYECEKLER YASAKLANAN YİYECEKLER İçecekler Süt, salep, ıhlamur, adaçayı, çay, ayran, meyve suları, limonata, gazoz, kolalı içecekler Boza, bira, şarap ve tüm mayalı içecekler Et, balık, kümes hayvanları ve sakatatlar Hepsi Hiçbiri Yumurta Hepsi Hiçbiri Tatlılar Pirinç ve unu, mısır unu ve nişastası, patates unu ve nişantası, nohut unu, kestane unu, karabuğday unu, mercimek unu, darı, teff, tapioka Buğday, çavdar ve arpa ile yapılmış her türlü yiyecek Kuru baklagiller Hepsi Hiçbiri Sebze-Meyve Hepsi Hiçbiri Çorbalar Sebze, pirinç, mercimek çorbaları, pirinçle yapılmış yayla çorbası, et ve tavuk suları ile yapılmış çorbalar Şehriye, un, tarhana, düğün, unlu domates, erişte çorbaları ve her türlü hazır çorba Yağlar Tereyağı, margarin ve bitkisel yağlar Çok yağ katılmış yiyec...