Ana içeriğe atla

Biscotti Nedir ve Nasil Yapilir? - Cikolatali Biscotti - Italyan Lezzetleri

Biscotti İtalyan menşeili (Türk: Selanik gevreği) daha doğrusu  Biscotti di Prato olarak bilinen, aynı zamanda cantuccini olarakta adlandırılan, iki kez pişmiş kek anlamındadır ve İtalyan Prato Şehrinden ortaya çıkmıştır. Keklerin kuru ve gevrek hale gelmesi için sıcak fırında pişmiş taze somunu hamur kesme yoluyla yapılan ve tekrar pişirilen büyük bisküvilerdir.

Karışımı, sadece un, şeker, yumurta, çam fıstığı ve kavrulmuş badem oluşturur. Geleneksel tarifi, Maya ya da yağ hiçbir biçimde kullanılmaz. Ancak ıslak hamur sonra iki kez pişirilir: Bir kez bütün şeklinde ve en zor kısmıda ikinci pişirme ile, dilimlenmiş şeklinde kestikten sonra. Sonuçta, modern Biscotti tarifleri genellikle fındık (geleneksel badem artı fındık, antep fıstığı ve çam fıstığı ve popüler seçenek) veya baharat anason veya tarçın içerir. Italya da Geleneksel olarak, Biscotti di Prato, bruttiboni başka bir tatlı özelliği ile birlikte satılmaktadır. tatlı servisi, genellikle portakal suyu ile birleştirilmiştir.



Gelelim tarifimize;
Yaklaşık 30 adet için;

• 120 gr tereyağı
• 3 su bardağı un
• ½ su bardağı kakao
• 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
• ½ çay kaşığı tuz
• 1 su bardağı toz şeker
• 2 yumurta
• ½ su bardağı çok ince kıyılmış çikolata
• Üzerine serpmek için dövülmüş fındık ya da toz şeker

Fırını 170 ºC’ye ayarlıyoruz. Şeker hariç kuru malzemelerin tamamını eliyoruz. Oda sıcaklığındaki tereyağı ve şekeri mikser ile krema kıvamına gelinceye dek çırpıyoruz. Daha sonra hafifçe çırpılmış yumurtaları ekleyerek karıştırma işlemini sürdürüyoruz. Kuru malzemelerden oluşan karışımı tahta bir kaşık yardımı ile yumurtalı karışıma azar azar ilave ederek bütünleşmesini sağlıyoruz. Cıvık bir hamur olduğunu düşünüyorsanız bir miktar daha un ilave edebilirsiniz. Hamuru un serpilmiş tezgah üzerine alarak ince kıyılmış çikolatayı ilave edip yoğuruyoruz. 

İki eşit parçaya bölerek elimizle uzun ve oval bir form verip küçük ekmekçiklerimizi yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Bu aşamada form verirken fazla bastırmamakta fayda var çünkü zaten pişerken hafifçe yayılma oluyor.



Üzerine dövülmüş fıstık, ya da toz şeker serperek 30 dakika pişiriyoruz. Pişen keki tel ızgara üzerinde 20 dakika soğutuyoruz. 



Ekmek bıçağı yardımı ile yaklaşık 1 cm’lik dilimlere bölüp tekrar yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizerek 25-30 dk. daha pişiriyoruz.




Kuru, sert ve gevrek kıvamda biscottileriniz sıcak çikolata veya kahvenin yanında midenizi şenlendirmeye hazır.






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Glutensiz Pastaci Kremasi - Gluten Free

Glutensiz pasta tarifleri, kek tarifleri için gerekli olan pastacı kremasını hazır satın almak istemiyorsanız, size evde kısa sürede yapabileceğiniz bir "Pastacı Kreması Tarifi" vermek istiyorum. Size önerim pastacı kremasının istenilen kıvamda olması krema piştikten sonra ocaktan aldığınızda kendi halinde soğumaya bırakmak yerine sık sık karıştırarak soğutmaya çalışmanız. Çünkü karıştırarak soğutmazsanız kremanın üzerini tabak halini alıyor. Bu da pasta ya da keklere kullanacağınız zaman size zorluk çıkarır. 125 gram toz şeker 1 yemek kaşığı mısır nişastası * 1 yemek kaşığı pirinç unu * Yarım litre süt   **Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.   Tenceremize pirinç unu, nişastayı ve şekeri alalım. Sütü yavaş yavaş ekleyelim. Devamlı karıştırmayı ihmal etmeyelim ki topaklanmasın. Göz göz oynamaya başlayana kadar pişirelim. Tüm pasta, meyve ve süslemelerde kullanabilirsiniz..

Glutensiz Patates Ekmeği - Gluten Free

Glutensiz yiyecek seçimi işin en zor kısmı.. Glutensiz yiyeceklerin kutusunda gluten olmadığını garantileyen 'üzeri çizilmiş bir tahıl sapı' sembolü bulunur. Aradınız, taradınız bulamadınız bir glutensiz ekmek.. O halde kendi ekmeğimizi kendimiz yapıyoruz, hem de patatesli.. 200 ml su 1 çay kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı kuru maya 250 gr schar MixB glutensiz un 25 ml sıvı yağ 125 gr haşlanıp rendelenmiş patates 1 tatlı kaşığı tuz **Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.   Suyun yarısını, maya ve şeker ile birlikte bir kaba alıp, karıştıralım. 5-7 dakika mayanın aktif olması için üzerini örtüp bekleyelim. Mayası gelmeye başladığında (köpük köpük olması) geri kalan tüm malzemeyi üzerine katalım. İyice karıştıralım. Mutlaka mutfağınızda tahta kaşık vardır. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar tahta kaşık ile karıştıralım. Evde ekmek makineniz varsa bu aşamadan sonra makineye alabilirsiniz. Normal ev tipi fırınınız ...

Çölyak Hastalarina Yasaklanan ve Serbest Olan Yiyecekler

YİYECEK GRUBU SERBEST YİYECEKLER YASAKLANAN YİYECEKLER İçecekler Süt, salep, ıhlamur, adaçayı, çay, ayran, meyve suları, limonata, gazoz, kolalı içecekler Boza, bira, şarap ve tüm mayalı içecekler Et, balık, kümes hayvanları ve sakatatlar Hepsi Hiçbiri Yumurta Hepsi Hiçbiri Tatlılar Pirinç ve unu, mısır unu ve nişastası, patates unu ve nişantası, nohut unu, kestane unu, karabuğday unu, mercimek unu, darı, teff, tapioka Buğday, çavdar ve arpa ile yapılmış her türlü yiyecek Kuru baklagiller Hepsi Hiçbiri Sebze-Meyve Hepsi Hiçbiri Çorbalar Sebze, pirinç, mercimek çorbaları, pirinçle yapılmış yayla çorbası, et ve tavuk suları ile yapılmış çorbalar Şehriye, un, tarhana, düğün, unlu domates, erişte çorbaları ve her türlü hazır çorba Yağlar Tereyağı, margarin ve bitkisel yağlar Çok yağ katılmış yiyec...