Ana içeriğe atla

Damla Çikolatali Kurabiye Cips

Çikolata canavarlarına çikolatalı tarifler.. Kapalı kutuda 4 gün, buzlukta ise 1 ay saklayabilirsiniz.. Damla çikolata yoksa parçalanmış paket çikolata kullanabilirsiniz. Şimdiden afiyetle!



  • 250 gr. un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 200 gr oda sıcaklığında katı yağ
  • 300 gr toz şeker
  • 1 tam yumurta, 1 yumurta sarısı
  • 1 paket damla çikolata
Un, kabartma tozu ve tuzu bir kaba eleyin ve bir kenara ayırın. Başka bir kapta tereyağ ve şekerleri iyice çırpın ve yumurtaları ekleyin. Unu yavaş yavaş eklemeye başlayın. Mikseri fazla zorlamadan çırpın. Hamur yoğun olacağı için mikserinizi bozmak istemezsiniz. İyice karışan hamura damla çikolataları ekleyin ve ister elinizle ister tahta kaşıkla karıştırın.

Hamura şekil vermek için iki farklı yöntemi sizinle paylaşıyorum.

Birincisi; büyük boy buzdolabı poşetinin içine hamurun yarısını koyun. Ağzını hafif kapattıktan sonra merdana ile üzerinden geçin ki dümdüz olsun. 


Hamur düz olduktan sonra poşeti kenarından yırtın ve istediğiniz kurabiye kalıbı ile kesin.

 

 İstediğiniz şekli seçmekte özgürsünüz :) 


İkinci önerim ise; yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralarında 2 parmak sığacak şekilde dizin. Kurabiyenin üzerine hafifçe bastırın. Elinizle istediğiniz şekli verin. Çok bastırırsanız eğer kurabiyeler pişerken kağıt gibi olacaktır ve sizde bunu istemezsiniz. Kurabiyeleri 165 derecelik fırında 15 dakika pişirin.
 
Eğer misafiriniz az ise; hamuru hazırlayıp, damla çikolataları karıştırdığımız aşamada, istediğimiz kadarını buzdolabı poşetine koyup, derin dondurucuya koyabilir, istediğiniz zaman pişirebilirsiniz..




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Glutensiz Pastaci Kremasi - Gluten Free

Glutensiz pasta tarifleri, kek tarifleri için gerekli olan pastacı kremasını hazır satın almak istemiyorsanız, size evde kısa sürede yapabileceğiniz bir "Pastacı Kreması Tarifi" vermek istiyorum. Size önerim pastacı kremasının istenilen kıvamda olması krema piştikten sonra ocaktan aldığınızda kendi halinde soğumaya bırakmak yerine sık sık karıştırarak soğutmaya çalışmanız. Çünkü karıştırarak soğutmazsanız kremanın üzerini tabak halini alıyor. Bu da pasta ya da keklere kullanacağınız zaman size zorluk çıkarır. 125 gram toz şeker 1 yemek kaşığı mısır nişastası * 1 yemek kaşığı pirinç unu * Yarım litre süt   **Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.   Tenceremize pirinç unu, nişastayı ve şekeri alalım. Sütü yavaş yavaş ekleyelim. Devamlı karıştırmayı ihmal etmeyelim ki topaklanmasın. Göz göz oynamaya başlayana kadar pişirelim. Tüm pasta, meyve ve süslemelerde kullanabilirsiniz..

Nutellali Kek

Malzemeler 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 2-3 yemek kaşığı nutella 2 yemek kaşığı kakao (Kakaolu isterseniz katabilir ya da benim gibi sade yapabilirsiniz) 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2,5 su bardağı un Yapılışı ; Bir kabın içinde yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpın. Sıvı malzemeleri ve kakaoyu ilave edip biraz daha çırpın. Kuru malzemeleri karıştırıp, sıvı karışıma ekleyip, çırpın.  Yağlanmış baton pasta kalıbı yada, normal kek kalıbına kekin yarısını  dökün ve üzerine nutellayı ilave edin. Kalan keki de üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin… (Ortası yumuşak olacaktır. Endişelenmeyin, kenarları pişmişse tamamdır..

Çölyak Hastalarina Yasaklanan ve Serbest Olan Yiyecekler

YİYECEK GRUBU SERBEST YİYECEKLER YASAKLANAN YİYECEKLER İçecekler Süt, salep, ıhlamur, adaçayı, çay, ayran, meyve suları, limonata, gazoz, kolalı içecekler Boza, bira, şarap ve tüm mayalı içecekler Et, balık, kümes hayvanları ve sakatatlar Hepsi Hiçbiri Yumurta Hepsi Hiçbiri Tatlılar Pirinç ve unu, mısır unu ve nişastası, patates unu ve nişantası, nohut unu, kestane unu, karabuğday unu, mercimek unu, darı, teff, tapioka Buğday, çavdar ve arpa ile yapılmış her türlü yiyecek Kuru baklagiller Hepsi Hiçbiri Sebze-Meyve Hepsi Hiçbiri Çorbalar Sebze, pirinç, mercimek çorbaları, pirinçle yapılmış yayla çorbası, et ve tavuk suları ile yapılmış çorbalar Şehriye, un, tarhana, düğün, unlu domates, erişte çorbaları ve her türlü hazır çorba Yağlar Tereyağı, margarin ve bitkisel yağlar Çok yağ katılmış yiyec