Çikolata
canavarlarına çikolatalı tarifler.. Kapalı kutuda 4 gün, buzlukta ise 1
ay saklayabilirsiniz.. Damla çikolata yoksa parçalanmış paket çikolata
kullanabilirsiniz. Şimdiden afiyetle!
- 250 gr. un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 200 gr oda sıcaklığında katı yağ
- 300 gr toz şeker
- 1 tam yumurta, 1 yumurta sarısı
- 1 paket damla çikolata
Un, kabartma tozu ve tuzu bir kaba eleyin ve bir kenara ayırın.
Başka bir kapta tereyağ ve şekerleri iyice çırpın ve yumurtaları
ekleyin. Unu yavaş yavaş eklemeye başlayın. Mikseri fazla zorlamadan
çırpın. Hamur yoğun olacağı için mikserinizi bozmak istemezsiniz. İyice
karışan hamura damla çikolataları ekleyin ve ister elinizle ister tahta
kaşıkla karıştırın.
Hamura şekil vermek için iki farklı yöntemi sizinle paylaşıyorum.
Birincisi;
büyük boy buzdolabı poşetinin içine hamurun yarısını koyun. Ağzını
hafif kapattıktan sonra merdana ile üzerinden geçin ki dümdüz olsun.
Hamur düz olduktan sonra poşeti kenarından yırtın ve istediğiniz kurabiye kalıbı ile kesin.
İstediğiniz şekli seçmekte özgürsünüz :)
İkinci önerim ise; yağlı kağıt serilmiş tepsiye
aralarında 2 parmak sığacak şekilde dizin. Kurabiyenin üzerine hafifçe
bastırın. Elinizle istediğiniz şekli verin. Çok bastırırsanız eğer kurabiyeler pişerken kağıt gibi
olacaktır ve sizde bunu istemezsiniz. Kurabiyeleri 165 derecelik fırında
15 dakika pişirin.
Eğer
misafiriniz az ise; hamuru hazırlayıp, damla çikolataları
karıştırdığımız aşamada, istediğimiz kadarını buzdolabı poşetine koyup,
derin dondurucuya koyabilir, istediğiniz zaman pişirebilirsiniz..
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..