Ana içeriğe atla

Balık Çorbasi - Fish Soup

Siz de balıkçıya gidip, balık çorbası içmeden dönenlerdenseniz, bu reçete hoşunuza gidecek. Balık yemeyen çocuklarınız için alternatif, vitamini bol çorba. Ayrıca balık kokusu hiç ama hiç olmuyor.. Afiyetle!


Malzemeler:4 kişilik
  • 1 adet mezgit
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 sap taze kereviz sapı
  • 10 adet tane karabiber
  • 1 adet defne yaprağı
  • 5 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1  silme yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
Pulları kazınmış, içi temizlenmiş ve kılçığı alınmış mezgiti akan soğuk suyun altında yıkayın. Kabukları soyulmuş, yıkanmış patatesi, soğanı, havucu küp küp doğrayın ve derin bir tencerenin içine koyun. Mezgiti üzerlerine yerleştirin, defne yaprağını ve 5 su bardağı suyu ekleyin. Orta ateşte 40 dakika haşlayın, ara sıra üzerinde biriken köpüğünü kaşıkla alın. Sürenin sonunda balığı tencereden çıkartın ve derisinden, kalan kılçıklarından beyaz etlerini ayırın ve küçük küçük didin. Tenceredeki malzemeyi öğütücüyle püre haline getirin. Önceden içindeki defne yaprağını çıkarmayı unutmayın. Boş bir çorba tenceresine yağı ve unu koyun yakmadan kavurun ve püre haline getirdiğiniz karışımı tencereye boşaltın. İnce ince doğranmış kerevizi, karabiberi, tuzu ekleyin ve 15 dakika kısık ateşte kerevizler yumuşayana kadar pişirin. Temizlenmiş balıkları ekleyin ve hepsini 5 dakika daha fıkırdatın. Terbiyesi için; limonla yumurtayı çırpın, biraz beklettiğiniz çok sıcak olmayan çorbadan bir kaç yemek kaşığı ekleyin, sosu yavaş yavaş ılıştırın. En son bütün sosu çorba tenceresinin içine dökün ve karıştırın. Şimdi servis yapabilirsiniz.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Glutensiz Pastaci Kremasi - Gluten Free

Glutensiz pasta tarifleri, kek tarifleri için gerekli olan pastacı kremasını hazır satın almak istemiyorsanız, size evde kısa sürede yapabileceğiniz bir "Pastacı Kreması Tarifi" vermek istiyorum. Size önerim pastacı kremasının istenilen kıvamda olması krema piştikten sonra ocaktan aldığınızda kendi halinde soğumaya bırakmak yerine sık sık karıştırarak soğutmaya çalışmanız. Çünkü karıştırarak soğutmazsanız kremanın üzerini tabak halini alıyor. Bu da pasta ya da keklere kullanacağınız zaman size zorluk çıkarır. 125 gram toz şeker 1 yemek kaşığı mısır nişastası * 1 yemek kaşığı pirinç unu * Yarım litre süt   **Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.   Tenceremize pirinç unu, nişastayı ve şekeri alalım. Sütü yavaş yavaş ekleyelim. Devamlı karıştırmayı ihmal etmeyelim ki topaklanmasın. Göz göz oynamaya başlayana kadar pişirelim. Tüm pasta, meyve ve süslemelerde kullanabilirsiniz..

Nutellali Kek

Malzemeler 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 2-3 yemek kaşığı nutella 2 yemek kaşığı kakao (Kakaolu isterseniz katabilir ya da benim gibi sade yapabilirsiniz) 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2,5 su bardağı un Yapılışı ; Bir kabın içinde yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpın. Sıvı malzemeleri ve kakaoyu ilave edip biraz daha çırpın. Kuru malzemeleri karıştırıp, sıvı karışıma ekleyip, çırpın.  Yağlanmış baton pasta kalıbı yada, normal kek kalıbına kekin yarısını  dökün ve üzerine nutellayı ilave edin. Kalan keki de üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin… (Ortası yumuşak olacaktır. Endişelenmeyin, kenarları pişmişse tamamdır..

Çölyak Hastalarina Yasaklanan ve Serbest Olan Yiyecekler

YİYECEK GRUBU SERBEST YİYECEKLER YASAKLANAN YİYECEKLER İçecekler Süt, salep, ıhlamur, adaçayı, çay, ayran, meyve suları, limonata, gazoz, kolalı içecekler Boza, bira, şarap ve tüm mayalı içecekler Et, balık, kümes hayvanları ve sakatatlar Hepsi Hiçbiri Yumurta Hepsi Hiçbiri Tatlılar Pirinç ve unu, mısır unu ve nişastası, patates unu ve nişantası, nohut unu, kestane unu, karabuğday unu, mercimek unu, darı, teff, tapioka Buğday, çavdar ve arpa ile yapılmış her türlü yiyecek Kuru baklagiller Hepsi Hiçbiri Sebze-Meyve Hepsi Hiçbiri Çorbalar Sebze, pirinç, mercimek çorbaları, pirinçle yapılmış yayla çorbası, et ve tavuk suları ile yapılmış çorbalar Şehriye, un, tarhana, düğün, unlu domates, erişte çorbaları ve her türlü hazır çorba Yağlar Tereyağı, margarin ve bitkisel yağlar Çok yağ katılmış yiyec