Glutensiz
pasta tarifleri, kek tarifleri için gerekli olan pastacı kremasının çikolatalı hali... Size önerim pastacı kremasının istenilen kıvamda olması
krema piştikten
sonra ocaktan aldığınızda kendi halinde soğumaya bırakmak yerine sık
sık karıştırarak soğutmaya çalışmanız. Çünkü karıştırarak soğutmazsanız
kremanın üzerini tabak halini alıyor. Bu da pasta ya da keklere
kullanacağınız zaman size zorluk çıkarır.
- 125 gram toz şeker
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası *
- 1 yemek kaşığı pirinç unu *
- Yarım litre süt
- 100 gram bitter çikolata
**Kullandığınız
ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.
Tenceremize
pirinç unu, nişastayı ve şekeri alalım. Sütü yavaş yavaş ekleyelim.
Devamlı karıştırmayı ihmal etmeyelim ki topaklanmasın. Göz göz oynamaya
başlayana kadar pişirelim. Bitter çikolatayı elimizde parçalayarak tenceremize atalım. Karıştıra karıştıra soğutalım.. Tüm pasta, meyve ve süslemelerde
kullanabilirsiniz..
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..