Her şekle giren hamur milföy.. İçine peynir koy katla al sana
lezzetli peynirli börek. Ortasını del kıyma koy al sana volovan,
volovanla aynı şekli ver reçel koy al sana pratik mi pratik bir tatlı.
Bana göre kahvaltı sofraları için ideal bir lezzet. Yapması kolay,
malzemesi az.
Her türlü reçel koyabilirsiniz. Hatta krema sıkma torbasına nutella ya da muhallebi koyup onuda şekilli sıkabilirsiniz. Yapınız afiyetle yiyiniz, yediriniz.
Malzemeler:
- Milföy Hamuru
- Ahududu Reçeli (Çilek, Ayva, Kayısı reçelleri de olabilir)
- Pudra Şekeri
Kare milföy hamurları üçgen şeklinde kesilir. Milföy hamurunun üzerine çilek reçeli ilave edilerek ağzı kapatılır. Önceden 200 oC’ye ısıtılmış fırında üstü pembeleşinceye kadar pişirilir. Milföy tatlısı soğumaya bırakılır ve servis yapılmadan önce üzerine pudra şekeri serpilir.
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..