Yaz ayları gelmiş olsa da henuz ısınamadık. Sıcak çorba hala öğlen ve akşam yemeklerinde içilmeye devam ediliyor.. Akşama glutensiz yayla çorbası yapmaya ne dersiniz?
Malzemeler
- 1 yumurtanın sarısı
- 3,5 yemek kaşığı yoğurt
- 5 su bardağı su
- Yarım su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- Tuz
- Yarım limonun suyu
Pirinçleri ayıklayıp yıkadıktan sonra kaynamış suya atıp, tuzunu ekleyelim. Arada kontrol ederek karıştırın, birbirine yapışmasın. Küçük bir kasede yumurtanın sarısı, yoğurt ve limonun suyunu çırpalım. Pürüzsüz olması gerekmektedir. Pirinçler pişince yoğurtlu karışım ile birleştirin. Karıştırmaya devam edelim. Küçük tavada margarin ile naneyi yakalım. Pişen çorbanın üzerine ekleyelim..
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..