Bu pastayı buzluğunuza kaldırıp istediğiniz zaman misafirlerinize sunabilirsiniz. İnanılmaz güzel, hafif, yaz tatlısı oldu. İçine
koyacağız dondurma da tamamen sizin tercihinize kalmış. Ayrıca çilek,
vişne gibi meyveler ve ceviz-fındık veya krokan ilavesi yapabilirsiniz.
Çok yakışır. Mutlaka yapın ve buzluğunuza kaldırın bence. Aniden gelen misafirlerinize güzel bir sürpriz yapmış olursunuz...
- 2 su bardağı dövülmüş fındık
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- 3-4 paket kakaolu bisküvi
- 1,5 bardak süt
- 2 paket krema (400 gr)
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 500 gr. kaymaklı dondurma
- 1 paket vanilya
- 20-25 adet beze (mereng) (Kendiniz yapabilir ya da pastaneden hazır alabilirsiniz..)
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 150 gr bitter çikolata
Fındıkları teflon tavada 2 çorba kaşığı toz şekerle kavurun. Bisküvileri toz haline getirip1 bardak süt ile ıslatın. Bisküvileri aklaşık 10 cm derinliğindeki yuvarlak kalıbın dibine bastırarak taban yapın. Bezeleri ufalayın.
Çukur bir kapta 2 paket kremayı 3 yemek kaşığı pudra şekeriyle
çırpın. Bezeleri ve vanilyayı karışıma ekleyip tekrar karıştırın.
Bisküvilerin bulunduğu kalıba yavaşça dökün. Kavurduğunuz fındıklarla kremanın üzerini kapatın. Fındıkların üzerinede hafifçe yumuşattığınız kaymaklı dondurmayı yayın. Buzlukta 3 saat bekletin
Daha sonra kalıptan çıkarıp, servis tabağına alın. Çikolatayı kısık ateşte tereyağıyla eritin. Dolaptan çıkardığınız karışımın üzerine bıçak yardımıyla sürün. Tekrar buzluğa koyup en az 1 saat daha dondurun, sonra çıkarın. Servis yapacağınız zaman buzluktan çıkarın dilimleyin.
Bu nefis tatlı Arda'nın Mutfağı'ndan..
Bu nefis tatlı Arda'nın Mutfağı'ndan..
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..