Ana içeriğe atla

Rokoko - Rococo

Bu pastayı buzluğunuza kaldırıp istediğiniz zaman misafirlerinize sunabilirsiniz. İnanılmaz güzel, hafif, yaz tatlısı oldu. İçine koyacağız dondurma da tamamen sizin tercihinize kalmış. Ayrıca çilek, vişne gibi meyveler ve ceviz-fındık veya krokan ilavesi yapabilirsiniz. Çok yakışır. Mutlaka yapın ve buzluğunuza kaldırın bence. Aniden gelen misafirlerinize güzel bir sürpriz yapmış olursunuz...

  • 2 su bardağı dövülmüş fındık
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 3-4 paket kakaolu bisküvi
  • 1,5 bardak süt
  • 2 paket krema (400 gr)
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 500 gr. kaymaklı dondurma
  • 1 paket vanilya
  • 20-25 adet beze (mereng) (Kendiniz yapabilir ya da pastaneden hazır alabilirsiniz..)
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 150 gr bitter çikolata

Fındıkları teflon tavada 2 çorba kaşığı toz şekerle kavurun. Bisküvileri toz haline getirip1 bardak süt ile ıslatın. Bisküvileri aklaşık 10 cm derinliğindeki yuvarlak kalıbın dibine bastırarak taban yapın. Bezeleri ufalayın. 

Çukur bir kapta 2 paket kremayı 3 yemek kaşığı pudra şekeriyle çırpın. Bezeleri ve vanilyayı karışıma ekleyip tekrar karıştırın. Bisküvilerin bulunduğu kalıba yavaşça dökün. Kavurduğunuz fındıklarla kremanın üzerini kapatın. Fındıkların üzerinede hafifçe yumuşattığınız kaymaklı dondurmayı yayın. Buzlukta 3 saat bekletin 

Daha sonra kalıptan çıkarıp, servis tabağına alın. Çikolatayı kısık ateşte tereyağıyla eritin. Dolaptan çıkardığınız karışımın üzerine bıçak yardımıyla sürün. Tekrar buzluğa koyup en az 1 saat daha dondurun, sonra çıkarın. Servis yapacağınız zaman buzluktan çıkarın dilimleyin.

Bu nefis tatlı Arda'nın Mutfağı'ndan..



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Glutensiz Pastaci Kremasi - Gluten Free

Glutensiz pasta tarifleri, kek tarifleri için gerekli olan pastacı kremasını hazır satın almak istemiyorsanız, size evde kısa sürede yapabileceğiniz bir "Pastacı Kreması Tarifi" vermek istiyorum. Size önerim pastacı kremasının istenilen kıvamda olması krema piştikten sonra ocaktan aldığınızda kendi halinde soğumaya bırakmak yerine sık sık karıştırarak soğutmaya çalışmanız. Çünkü karıştırarak soğutmazsanız kremanın üzerini tabak halini alıyor. Bu da pasta ya da keklere kullanacağınız zaman size zorluk çıkarır. 125 gram toz şeker 1 yemek kaşığı mısır nişastası * 1 yemek kaşığı pirinç unu * Yarım litre süt   **Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.   Tenceremize pirinç unu, nişastayı ve şekeri alalım. Sütü yavaş yavaş ekleyelim. Devamlı karıştırmayı ihmal etmeyelim ki topaklanmasın. Göz göz oynamaya başlayana kadar pişirelim. Tüm pasta, meyve ve süslemelerde kullanabilirsiniz..

Nutellali Kek

Malzemeler 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 2-3 yemek kaşığı nutella 2 yemek kaşığı kakao (Kakaolu isterseniz katabilir ya da benim gibi sade yapabilirsiniz) 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2,5 su bardağı un Yapılışı ; Bir kabın içinde yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpın. Sıvı malzemeleri ve kakaoyu ilave edip biraz daha çırpın. Kuru malzemeleri karıştırıp, sıvı karışıma ekleyip, çırpın.  Yağlanmış baton pasta kalıbı yada, normal kek kalıbına kekin yarısını  dökün ve üzerine nutellayı ilave edin. Kalan keki de üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin… (Ortası yumuşak olacaktır. Endişelenmeyin, kenarları pişmişse tamamdır..

Çölyak Hastalarina Yasaklanan ve Serbest Olan Yiyecekler

YİYECEK GRUBU SERBEST YİYECEKLER YASAKLANAN YİYECEKLER İçecekler Süt, salep, ıhlamur, adaçayı, çay, ayran, meyve suları, limonata, gazoz, kolalı içecekler Boza, bira, şarap ve tüm mayalı içecekler Et, balık, kümes hayvanları ve sakatatlar Hepsi Hiçbiri Yumurta Hepsi Hiçbiri Tatlılar Pirinç ve unu, mısır unu ve nişastası, patates unu ve nişantası, nohut unu, kestane unu, karabuğday unu, mercimek unu, darı, teff, tapioka Buğday, çavdar ve arpa ile yapılmış her türlü yiyecek Kuru baklagiller Hepsi Hiçbiri Sebze-Meyve Hepsi Hiçbiri Çorbalar Sebze, pirinç, mercimek çorbaları, pirinçle yapılmış yayla çorbası, et ve tavuk suları ile yapılmış çorbalar Şehriye, un, tarhana, düğün, unlu domates, erişte çorbaları ve her türlü hazır çorba Yağlar Tereyağı, margarin ve bitkisel yağlar Çok yağ katılmış yiyec