Bir şekerpare bu kadar lezzetli olamaz! olmamalı! Yoksa bütün yaz boyunca yapıp yedirmek zorunda kalacağım ve sonunda obez bir çölyaklı arkadaşınız olacak.. Mis gibi kokusu ve ağızda dağılan tadıyla nefis, hafifçecik bir
şekerpare kendileri. Hiçte ağırlık yapmıyor, 2-3 derken bir
bakmışsınız bitiyor..
- 200 gram pirinç unu *
- 1,5 çay bardağı mısır irmiği *
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt *
- 1 çay bardağı sıvıyağ *
- 1 paket kabartma tozu *
- Süslemek için fındık, fıstık.. vb
Şerbeti için
- 2,5 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
**Kullandığınız
ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.
Hamurun malzemelerini karıştırma kabına alıp yoğurun. Ceviz büyüklüğünde toplar halinde şekil verin. Elinizde hafif bastırın. Ortalarına fındık, fıstık.. vb yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Şerbetini hazırlamak için tencereye su ve şekeri alın. Kaynayana kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Fırından çıkan şekerparelerin üzerine, şerbet soğuyunca dökelim. Afiyetle..
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..