Bizim mutfağımızda olan birçok yemek Yunan mutfağında da var ve kim
önce buldu sorunsalı sürer gider. Kim önce buldu, sonra kim modifiye
etti bilmiyorum ama Yunan Cacıki’si (Tzatziki) bizim Cacık’tan biraz
farklı yapılıyor. Bence temel fark cacıkinin (aslında caciki diye mi
yazmak gerek emin değilim ya neyse) kıvamının yoğun ve tadının biraz
daha baskın olması. İster meze ya da zeytinyağlı çeşidi olarak sofranızda yer verin,
isterseniz sandviçlerde, et yemeklerinde sos olarak kullanın; yaz
günlerinin serin yiyeceği cacığı biraz değiştirmeye cesaret edin.
Üstelik son derece pratik bir tarif.
1 salatalık
1 kase yoğurt (susuz, katı yerinden alınmış olmalı)
Nane
Sarımsak (isteğe bağlı diş sayısı arttırılabilir)
Tuz
Hazırlanışı
Salatalıkları rendeleyip suyunu iyice sıkıyoruz. Suyunun kalmaması
önemli kıvamı tutturmak adına.. Kalan malzemeyi de rendeleyip içine
karıştırıyoruz ve buzdolabında tadını alması için bir süre bekletiyoruz.
Kıvamı koyu olduğu için sürmelik sos olarak afiyetle yiyebilirsiniz ;)
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..