Elmanın bol olduğu bu günlerde yapılacak en güzel kurabiyelerin başında
gelir. Şöyle içi bol cevizli ve tarçınlı kıyır kıyır bir elmalı
kurabiye’ye kim hayır diyebilir ki?
Malzemeler
- 125 gr. margarin (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 1.5 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı nişasta
- 3-3.5 su bardağı un (markasına göre miktar değişebilir)
- Yarım paket kabartma tozu
- Vanilya
İç Malzemesi
- 4 adet elma
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı ceviz
Elmayı rendeleyin. Şekeri katın, suyunu çekip karamelize olana kadar pişirelim. Cevizini de ekleyip soğumaya bırakalım. Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur elde edelim. Ölçüler belli olsa da unu yavaş yavaş koyun. Yuvarlak şekli vermek için hamuru 0.5 cm. kalınlıkta açın. Su
bardağıyla kesin. Bir parçanın ortasına elmalı iç koyun.
Diğer parçanın ortasına artı şeklinde kesik atıp ilk parçanın üzerine kapatın. Kenarlarını çatalla hafifçe bastırın. Yağlanmamış tepsiye dizin. 170 derecelik önceden ısınmış fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırınınız çok çabuk pişiriyorsa kızarmaya başladıktan sonra dereceyi 150 ye düşürün.
Fırından aldığınız kurabiyelerin üzerine bolca pudra şekeri serpin.
Diğer parçanın ortasına artı şeklinde kesik atıp ilk parçanın üzerine kapatın. Kenarlarını çatalla hafifçe bastırın. Yağlanmamış tepsiye dizin. 170 derecelik önceden ısınmış fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırınınız çok çabuk pişiriyorsa kızarmaya başladıktan sonra dereceyi 150 ye düşürün.
Fırından aldığınız kurabiyelerin üzerine bolca pudra şekeri serpin.
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..