Ana içeriğe atla

Meringue - Beze - Mereng

Malzemeler

  • 3 Yumurta akı
  • 1 su bardağı şeker
  • Bir tutam tuz (çay kaşığının üçte biri)





Yumurta akını, tuzu ve şekeri bir tencereye koyun. Tencereyi en küçük ocağa koyup altını kısın.  Hiç beklemeden hemen elektrikli mikserle 10 dakika boyunca önce düşük, sonra hızlı devirde çırpın. Ocaktan aldıktan sonra da 5 dakika kadar çırpın. Hemen sıkma torbasına alın veya bir başka kaba koyun ki, tencerenin sıcaklığıyla yumurta pişmesin. Mikseri kaldırdığınızda karışım düşmeden mikserin ucunda kalıyorsa kıvamı olmuş demektir. Bir sıkma torbasına karışımdan doldurup, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dilediğiniz şekilde sıkın. Önceden ısıtılmış fırında 100 derecelik ısıda 50 dakika kadar pişirin. Beze yapmak için motoru güçlü bir mikser kullanmalısınız. Motoru güçsüz, yavaş çalışan bir mikserle istediğiniz kıvamı elde edemezsiniz. özellikle ocaktan aldıktan sonra mikserinizi 1 dakika kadar dinlendirin ki motoru zarar görmesin. Yumurtalar kesinlikle taze olmalı. Bezeleri yağlanmamış tepsiye, yağlı kağıt, diğer bir adıyla pişirme kağıdının üzerine koyun. Pişme esnasında sabırlı olun, dereceyi 100 derecenin üzerine çıkarmayın. Malzemelerini ocak üzerinde çırpmadığınız bezelerin pişerken çatlaması büyük bir ihtimaldir. Sıkma torbanız yoksa bir poşetin ucunu kesip poşetle de sıkabilirsiniz.

Not: Malzemeler birkaç damla limon sıkarak daha beyaz olmasını sağlayabilirsiniz. 100 derecenin üzerine çıkarırsanız hafif kahverengi bezeler elde edersiniz :) 







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Glutensiz Pastaci Kremasi - Gluten Free

Glutensiz pasta tarifleri, kek tarifleri için gerekli olan pastacı kremasını hazır satın almak istemiyorsanız, size evde kısa sürede yapabileceğiniz bir "Pastacı Kreması Tarifi" vermek istiyorum. Size önerim pastacı kremasının istenilen kıvamda olması krema piştikten sonra ocaktan aldığınızda kendi halinde soğumaya bırakmak yerine sık sık karıştırarak soğutmaya çalışmanız. Çünkü karıştırarak soğutmazsanız kremanın üzerini tabak halini alıyor. Bu da pasta ya da keklere kullanacağınız zaman size zorluk çıkarır. 125 gram toz şeker 1 yemek kaşığı mısır nişastası * 1 yemek kaşığı pirinç unu * Yarım litre süt   **Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.   Tenceremize pirinç unu, nişastayı ve şekeri alalım. Sütü yavaş yavaş ekleyelim. Devamlı karıştırmayı ihmal etmeyelim ki topaklanmasın. Göz göz oynamaya başlayana kadar pişirelim. Tüm pasta, meyve ve süslemelerde kullanabilirsiniz..

Nutellali Kek

Malzemeler 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 2-3 yemek kaşığı nutella 2 yemek kaşığı kakao (Kakaolu isterseniz katabilir ya da benim gibi sade yapabilirsiniz) 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2,5 su bardağı un Yapılışı ; Bir kabın içinde yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpın. Sıvı malzemeleri ve kakaoyu ilave edip biraz daha çırpın. Kuru malzemeleri karıştırıp, sıvı karışıma ekleyip, çırpın.  Yağlanmış baton pasta kalıbı yada, normal kek kalıbına kekin yarısını  dökün ve üzerine nutellayı ilave edin. Kalan keki de üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin… (Ortası yumuşak olacaktır. Endişelenmeyin, kenarları pişmişse tamamdır..

Çölyak Hastalarina Yasaklanan ve Serbest Olan Yiyecekler

YİYECEK GRUBU SERBEST YİYECEKLER YASAKLANAN YİYECEKLER İçecekler Süt, salep, ıhlamur, adaçayı, çay, ayran, meyve suları, limonata, gazoz, kolalı içecekler Boza, bira, şarap ve tüm mayalı içecekler Et, balık, kümes hayvanları ve sakatatlar Hepsi Hiçbiri Yumurta Hepsi Hiçbiri Tatlılar Pirinç ve unu, mısır unu ve nişastası, patates unu ve nişantası, nohut unu, kestane unu, karabuğday unu, mercimek unu, darı, teff, tapioka Buğday, çavdar ve arpa ile yapılmış her türlü yiyecek Kuru baklagiller Hepsi Hiçbiri Sebze-Meyve Hepsi Hiçbiri Çorbalar Sebze, pirinç, mercimek çorbaları, pirinçle yapılmış yayla çorbası, et ve tavuk suları ile yapılmış çorbalar Şehriye, un, tarhana, düğün, unlu domates, erişte çorbaları ve her türlü hazır çorba Yağlar Tereyağı, margarin ve bitkisel yağlar Çok yağ katılmış yiyec