Malzemeler
- 3 Yumurta akı
- 1 su bardağı şeker
- Bir tutam tuz (çay kaşığının üçte biri)
Yumurta akını, tuzu ve şekeri bir tencereye koyun. Tencereyi en küçük ocağa koyup altını kısın. Hiç beklemeden hemen elektrikli mikserle 10 dakika boyunca önce düşük, sonra hızlı devirde çırpın. Ocaktan aldıktan sonra da 5 dakika kadar çırpın. Hemen sıkma torbasına alın veya bir başka kaba koyun ki, tencerenin sıcaklığıyla yumurta pişmesin. Mikseri kaldırdığınızda karışım düşmeden mikserin ucunda kalıyorsa kıvamı olmuş demektir. Bir sıkma torbasına karışımdan doldurup, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dilediğiniz şekilde sıkın. Önceden ısıtılmış fırında 100 derecelik ısıda 50 dakika kadar pişirin. Beze yapmak için motoru güçlü bir mikser kullanmalısınız. Motoru
güçsüz, yavaş çalışan bir mikserle istediğiniz kıvamı elde edemezsiniz. özellikle ocaktan aldıktan sonra mikserinizi 1 dakika kadar dinlendirin
ki motoru zarar görmesin. Yumurtalar kesinlikle taze olmalı. Bezeleri yağlanmamış tepsiye, yağlı kağıt, diğer bir adıyla pişirme kağıdının üzerine koyun. Pişme esnasında sabırlı olun, dereceyi 100 derecenin üzerine çıkarmayın. Malzemelerini ocak üzerinde çırpmadığınız bezelerin pişerken çatlaması büyük bir ihtimaldir. Sıkma torbanız yoksa bir poşetin ucunu kesip poşetle de sıkabilirsiniz.
Not: Malzemeler birkaç damla limon sıkarak daha beyaz olmasını sağlayabilirsiniz. 100 derecenin üzerine çıkarırsanız hafif kahverengi bezeler elde edersiniz :)
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..