Keki için:
- 2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 2 yemek kaşığı margarin
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 3 çay bardağı elenmiş un
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
- 2 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı margarin
- 1 paket vanilya
Yapılışı:
Önce oda sıcaklığında yumurta ve şekeri kar gibi olana
kadar çırpın. Daha sonra un, margarin, süt ve kabartma tozunu
ekleyerek pürüzsüz bir hamur oluşturun. Hamuru yuvarlak borcam yada kelepçeli kalıba dökerek
170 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
Kek pişerken margarin ve vanilya hariç krema
malzemesini sos tenceresi yada küçük bir tencereye alın. Kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Krema kaynayınca
margarin ve vanilyayı ekleyip soğumaya bırakın. Pişen kekin soğumasını ekleyin, soğuyan keki ikiye
bölün ve içlerine kremasını koyarak üstüne pudra şekeri serpin.
Muz ya da
frambuaz ekleyebilirsiniz.
çay bardağı küçük olanlardan mı
YanıtlaSilminik çay bardağı ile değil de ajda bardağı ile yaptım aslında. rahatlıkla kullanabilirsin.
Sil