Malzemeler:
- 5 su bardağı un
- 250 gr tereyağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 pkt kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı çörekotu
- 1 yumurta (akı içine sarısı üzerine)
Yapılışı:
Önce oda sıcaklığında un, kabartma tozu ve çörekotu hariç tüm malzemeleri elinizle yoğurun. Unu ve kabartma tozunu karıştırdığınız malzemelerin içine eleyin. İyice yoğurduktan sonra çörekotunu ilave edin. Hamurdan büyük parçalar alarak temiz
tezgahınız üzerinde avucunuz içiyle bastırarak düzleştirin. İstediğiniz
kalıplarla şekil verin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Ayırdığınız yumurta sarısını üzerlerine sürün ve 180 derecelik ısınmış fırında pişirin. Tepside soğumalarını bekleyin.
Ben bu ölçüleri 2 katına çıkardım ve resimdeki 3 tepsiyi elde ettim. Tavsiyem salçasını biraz artırmanı. 3 tatlı kaşığı daha iyi sonuç verecektir.
Ben bu ölçüleri 2 katına çıkardım ve resimdeki 3 tepsiyi elde ettim. Tavsiyem salçasını biraz artırmanı. 3 tatlı kaşığı daha iyi sonuç verecektir.
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..