İlk havuçlu kekle tanışmam Starbucks sayesinde oldu. Yahu dedim bu
nasıl bir lezzettir. Bu nasıl bir güzelliktir. Birde böyle tepecik
oluşturup kabarmadan nasılda güzel pişirmişler dümdüz. Acaba bunun
tarifi nedir? Derkeennn işte size yahu Starbucks'da neymiş dedirten
bir havuçlu kek tarifi.
Malzemeler
- 450 gr rendelenmiş havuç (rendenin iri tarafıyla rendelenmiş olarak 3 su bardağı)
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 4 yumurta
- 1 paket vanilin
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1,25 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı ceviz (isteğe göre)
Üzerine sermek için:
Pudra şekeri Üzerine pudra şekeri yerine krema isterseniz
Sos İçin Malzemeler:
4 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
5 çorba kaşığı şeker
Vanilya (opsiyonel)
Yapılışı
Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sıvıyağıda ilave edip çırpmaya devam edin. Kuru
malzemeleri (Un, kabartma tozu, vanilin, karbonat, tarçın) beraber
eleyerek yumurtalı karışıma ilave edin. Hepsine beraber çırpın. Karışıma havuç ve cevizleride ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. Yağlanmış (23cm) standard kek kalıbına dökün. Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında 40-45 dakika pişirin. İlk 20 dakika fırının kapağını kesinlikle açmayın. Kek
biranda çok kabarmış gibi görünüyor. Sonra düzelip harika bir görüntü
alıyor. Kürdan testinden başarıyla geçtiyse fırından çıkarıp bir süre
dinlendirin. (Piştiğinden emin olmak için kekin ortasına bir çöp şiş ya
da kürdan batırın ve çıkarın. Çıkan kürdan temizse kek pişmiş
demektir.) Havuçlarında etkisiyle epey ıslak bir kek oluyor. İşte
lezzetinin güzelliğide burda. Isterseniz üzerini pudra şekeri ile süsleyin
isterseniz yukarıdaki gibi hafif bir krema ile tatlandırın.
Krema için: Süt,un,nişasta ve şekeri orta boy tencerede,çırparak kaynamasını bekleyin. Kaynayıp, koyulaştıktan sonra ocaktan alın. Vanilya ekleyip, ılımasını bekleyin. Ya da bir
top sade dondurma ile de olabilir.
Not:
Keki hazırlayıp soğuttuktan sonra deep-freeze de dondurup aylarca
saklayabilirsiniz. Acil bir misafir geldiğinde ısıttığınız fırında
ortasına kürdan batırdığınızda yumuşayana kadar ısıtıp servis
edebilirsiniz. İlk günkü gibi taze ve lezzetli oluyor.
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..