Ana içeriğe atla

Havuclu Tarcinli Kek

İlk havuçlu kekle tanışmam Starbucks sayesinde oldu. Yahu dedim bu nasıl bir lezzettir. Bu nasıl bir güzelliktir. Birde böyle tepecik oluşturup kabarmadan nasılda güzel pişirmişler dümdüz. Acaba bunun tarifi nedir? Derkeennn işte size yahu Starbucks'da neymiş dedirten bir havuçlu kek tarifi.





Malzemeler
  • 450 gr rendelenmiş havuç (rendenin iri tarafıyla rendelenmiş olarak 3 su bardağı)
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 4 yumurta
  • 1 paket vanilin
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1,25 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı ceviz (isteğe göre)
Üzerine sermek için:
Pudra şekeri

Üzerine pudra şekeri yerine krema isterseniz
Sos İçin Malzemeler:
4 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
5 çorba kaşığı şeker
Vanilya (opsiyonel)





Yapılışı
Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sıvıyağıda ilave edip çırpmaya devam edin. Kuru malzemeleri (Un, kabartma tozu, vanilin, karbonat, tarçın) beraber eleyerek yumurtalı karışıma ilave edin. Hepsine beraber çırpın. Karışıma havuç ve cevizleride ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. Yağlanmış (23cm) standard kek kalıbına dökün. Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında 40-45 dakika pişirin. İlk 20 dakika fırının kapağını kesinlikle açmayın. Kek biranda çok kabarmış gibi görünüyor. Sonra düzelip harika bir görüntü alıyor. Kürdan testinden başarıyla geçtiyse fırından çıkarıp bir süre dinlendirin. (Piştiğinden emin olmak için kekin ortasına bir çöp şiş ya da kürdan batırın ve çıkarın. Çıkan kürdan temizse kek pişmiş demektir.) Havuçlarında etkisiyle epey ıslak bir kek oluyor. İşte lezzetinin güzelliğide burda. Isterseniz üzerini pudra şekeri ile süsleyin isterseniz yukarıdaki gibi hafif bir krema ile tatlandırın. 

Krema için: Süt,un,nişasta ve şekeri orta boy tencerede,çırparak kaynamasını bekleyin. Kaynayıp, koyulaştıktan sonra ocaktan alın. Vanilya ekleyip, ılımasını bekleyin.  Ya da bir top sade dondurma ile de olabilir.


Not: Keki hazırlayıp soğuttuktan sonra deep-freeze de dondurup aylarca saklayabilirsiniz. Acil bir misafir geldiğinde ısıttığınız fırında ortasına kürdan batırdığınızda yumuşayana kadar ısıtıp servis edebilirsiniz. İlk günkü gibi taze ve lezzetli oluyor.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Glutensiz Pastaci Kremasi - Gluten Free

Glutensiz pasta tarifleri, kek tarifleri için gerekli olan pastacı kremasını hazır satın almak istemiyorsanız, size evde kısa sürede yapabileceğiniz bir "Pastacı Kreması Tarifi" vermek istiyorum. Size önerim pastacı kremasının istenilen kıvamda olması krema piştikten sonra ocaktan aldığınızda kendi halinde soğumaya bırakmak yerine sık sık karıştırarak soğutmaya çalışmanız. Çünkü karıştırarak soğutmazsanız kremanın üzerini tabak halini alıyor. Bu da pasta ya da keklere kullanacağınız zaman size zorluk çıkarır. 125 gram toz şeker 1 yemek kaşığı mısır nişastası * 1 yemek kaşığı pirinç unu * Yarım litre süt   **Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.   Tenceremize pirinç unu, nişastayı ve şekeri alalım. Sütü yavaş yavaş ekleyelim. Devamlı karıştırmayı ihmal etmeyelim ki topaklanmasın. Göz göz oynamaya başlayana kadar pişirelim. Tüm pasta, meyve ve süslemelerde kullanabilirsiniz..

Nutellali Kek

Malzemeler 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 2-3 yemek kaşığı nutella 2 yemek kaşığı kakao (Kakaolu isterseniz katabilir ya da benim gibi sade yapabilirsiniz) 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2,5 su bardağı un Yapılışı ; Bir kabın içinde yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpın. Sıvı malzemeleri ve kakaoyu ilave edip biraz daha çırpın. Kuru malzemeleri karıştırıp, sıvı karışıma ekleyip, çırpın.  Yağlanmış baton pasta kalıbı yada, normal kek kalıbına kekin yarısını  dökün ve üzerine nutellayı ilave edin. Kalan keki de üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin… (Ortası yumuşak olacaktır. Endişelenmeyin, kenarları pişmişse tamamdır..

Çölyak Hastalarina Yasaklanan ve Serbest Olan Yiyecekler

YİYECEK GRUBU SERBEST YİYECEKLER YASAKLANAN YİYECEKLER İçecekler Süt, salep, ıhlamur, adaçayı, çay, ayran, meyve suları, limonata, gazoz, kolalı içecekler Boza, bira, şarap ve tüm mayalı içecekler Et, balık, kümes hayvanları ve sakatatlar Hepsi Hiçbiri Yumurta Hepsi Hiçbiri Tatlılar Pirinç ve unu, mısır unu ve nişastası, patates unu ve nişantası, nohut unu, kestane unu, karabuğday unu, mercimek unu, darı, teff, tapioka Buğday, çavdar ve arpa ile yapılmış her türlü yiyecek Kuru baklagiller Hepsi Hiçbiri Sebze-Meyve Hepsi Hiçbiri Çorbalar Sebze, pirinç, mercimek çorbaları, pirinçle yapılmış yayla çorbası, et ve tavuk suları ile yapılmış çorbalar Şehriye, un, tarhana, düğün, unlu domates, erişte çorbaları ve her türlü hazır çorba Yağlar Tereyağı, margarin ve bitkisel yağlar Çok yağ katılmış yiyec