Herkese iyi haftalar. Bugün haftasonları kahvaltıda, öğleden sonra çayda
kolaylıkla hazırlayıp, sunabileceğiniz İtalyanların meşhur domatesli
bruschetta tarifini vermek istiyorum.
İtalyan mutfağında 15.yy’dan beri yapılmakta olan kızarmış ekmeğin üstüne sarımsak ve zeytinyağ başta olmak üzere genelde minik doğranmış domatesler ve fesleğen ile servis edilen bir başlangıç yemeğidir. Sadece domates ve fesleğenle değil soğan, değişik sebzeler, tavuk, et ve balık ürünleri ile de son derece lezzetli bir atıştırmalıktır.
İtalyanların önceleri sadece kızarmış ekmek üstüne sarımsak ve zeytinyağı sürerek hazırladıkları bu tat daha sonra domates, fesleğen vb. eklerle gelişip, bugün farklı versiyonlarla hazırlanan çok lezzetli ve şık bir sunuma dönüşmüş. Gelelim tarife..
İtalyan mutfağında 15.yy’dan beri yapılmakta olan kızarmış ekmeğin üstüne sarımsak ve zeytinyağ başta olmak üzere genelde minik doğranmış domatesler ve fesleğen ile servis edilen bir başlangıç yemeğidir. Sadece domates ve fesleğenle değil soğan, değişik sebzeler, tavuk, et ve balık ürünleri ile de son derece lezzetli bir atıştırmalıktır.
İtalyanların önceleri sadece kızarmış ekmek üstüne sarımsak ve zeytinyağı sürerek hazırladıkları bu tat daha sonra domates, fesleğen vb. eklerle gelişip, bugün farklı versiyonlarla hazırlanan çok lezzetli ve şık bir sunuma dönüşmüş. Gelelim tarife..
Malzemeler: 4 kişilik
- 4 dilim esmer ekmek(tam tahıllı ekmek ya da istediğiniz farklı ekmek olabilir)
- 2 adet büyük domates
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- Bir kaç dal fesleğen
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanışı:
Domateslerin kabukları soyulup, ortadan ikiye kesilir. Çekirdekli kısımları temizlenip, küçük küpler şeklinde doğranır. Fesleğen yaprakları ince ince doğranır. Domates küpleri, fesleğen yaprakları, tuz, karabiber ve zeytinyağı bir kasede iyice karıştırılır. Ekmek dilimleri(ben tam tahıllı ekmek kullandım) kızartılır, domatesli karışım ekmeklerin üzerine sürülür ve hemen servis yapılır.
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..