Sarımsak kokmaya hazır mıyız? Annemizin usulu nefis işkembe çorbası.. Tavsiyem işkembenin haşlanması sırasında mutfaktan kaçmanız, kapı, pencere ne varsa mutfakta açmanız...
- 500 gram iyi temizlenmiş işkembe
- 3 diş sarımsak
- Çeyrek çay bardağı sirke
- 1 litre su
Terbiyesi için;
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım limonun suyu
İşkembeler bir saat sirkeli suda bekletilir, sonra küp şeklinde
doğranır, 45 dakika doğranan işkembeler düdüklü tencerede 1,5 litre suda
pişirilir. Ayrı bir tencerede sıvı yağ ile un kavrulur,
haşladığımız işkembenin soğumuş suyunu kavrulan una topaklanmaması için
azar azar yedirilerek konur, işkembeler bu karışıma dökülür, kaynatılır
15 dakika kaynatılan işkembeye arzu edilen miktarda sarımsak dövülür ve
sirke ile birlikte çorbaya konur.
Çorbayı ocaktan almaya yakın terbiyesi hazırlanır, yumurta sarısı
yoğurt, limon suyu ve un çırpılır yavaş yavaş çorbaya ilave edilir. 10
dakika daha kaynamaya bırakılır. Servis yapacağınız çorbayı kırmızı pul biber ve karabiberle süsleyip servise sunabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..