Hangi marka dondurmada gluten var, hangisinin kulahı glutensiz diye düşünmeye son.. Kendi dondurmamızı kendimiz yapıyoruz... Yakında glutensiz kulahı da sizinle paylaşacağım.. Şimdilik sade dondurma ile kendimizi serinletmenin keyfini yaşayacağız..
- 1 tatlı kaşığı toz sahlep *
- 1 litre süt
- 1 tatlı kaşığı mısır ya da patates nişastası *
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya (çubuk vanilya kullanmanızı öneririm) *
**Kullandığınız
ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.
Sütün içine toz şeker, nişasta ve toz sahlebi koyup karıştırın. Hiç karıştırmayı bırakmadan pişirmeye devam edin. Pişmesine yakın, hafif koyulaşınca, vanilyasını ekleyin. Ara ara karıştırarak kabuk tutmasını engelleyin ve soğutun. Biraz ılıdıktan sonra buzlukta dondurun. Afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..