Çileklisi, muzlusu, frambuazlısı, ananaslısı da yapılan magnolia pudingi yaz günlerine uygun hafif bir tatlı.. Sunumu şık, tadı enfes..
- 5 su bardağı (1 lt) süt
- 4 tepeleme yemek kaşığı un
- 3/4 su bardağı şeker (çok tatlı seviyorsanız 1 su bardağı kullanabilirsiniz)
- 1 yumurta
- 100 ml krema
- 2 paket vanilya
- 2 adet muz
- 1 paket yulaflı bisküvi (bebe bisküvisi, kedi dili.. vb kullanılabilir)
Sütü derin bir tencereye alın. İçine yumurta, un ve şekeri ekleyip iyice karışana kadar çırpın. Tencereyi ocağa alıp orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ateşten alıp içine kremayı ve vanilyayı ekleyin ve iyice çırpın.
Bisküviyi rondodan geçirin. Muzları dilimleyin. Servis kaplarınızın dibine bir parmak kalınlığında puding dökün. Üzerine bir miktar çekilmiş bisküvi koyun. Muz dilimlerini servis kaplarının yan taraflarına dizin. Biraz daha puding dökün.
Bisküvi-muz-puding sırasıyla kaplarınız dolana kadar dizin. Üzerini bisküvi ve muzla süsleyin.
Afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..