Yine İtalyan kurabiyesi yine Daniel yine bir pazar günü kursu... Kahve çekirdeği şeklinde ve kahve tadında kurabiyelerimiz mutfakta bizi bekliyor..
- 100 gr. tereyağı (oda sıcaklığında/çok yumuşak olması gerekmiyor)
- 25 gr. toz şeker
- 25 gr. pudra şekeri
- kabartma tozu (çay kaşığının ucuyla)
- 1 çay kaşığı vanilya tohumu veya vanilya ekstresi
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
- 200 gr. un
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı nescafe
Fırınınızı 160 dereceye ısıtın! Bir hamur yoğurma kabının içine önce unu ve vanilyayı; sonra sırasıyla; bal, nescafe, şeker, pudra şekeri ve kabartma tozunu koyup karıştırın. Tereyağını ekleyip, yarım dakikada ve hızlı el hareketleriyle karışıma yedirin.
En son yumurtayı kırıp, hamurunuz ele yapışmayan yumuşak bir kıvam alana kadar çabuk hareketlerle yoğurmaya devam edin. Hamurdan minik bir parça koparıp avuç içinizde yuvarlayın. Sonra
ileri geri hareketlerle yine avuç içinizi kullanarak toplara hafif
silindir şekli verin (uçları hafif yuvarlak olsun) ve hamurun tamamına
uygulayın.
Şimdi bir çatalın sapı yardımıyla, ya da çubukla tüm parçaların tam ortasından
kuvvetlice bastırın (ama ikiye ayırmayın). Ortalarında belirgin ve
kalın bir iz oluşturun. Tıpkı kahve çekirdeği tanesi gibi. Yağladığınız ya da yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine dizip, kenarlarından kahverengileşmeye başlar başlamaz (yaklaşık 15 dk. sonra) fırından çıkarın.
Kurabiyeler iyice soğuyup sertleştikten sonra, kavanoza veya bir kurabiye kutusuna koyup günlerce saklayabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..