Bu cikolata dolgulu findikli kurabiyelerine anavatanlari Italya'da baci di dama yani lady kisses - hanim busesi denilip ve ozellikle espresso ile cok iyi gittiği bilinen bir gerçek.. Findik yerine badem kullanmak mumkun ve de oldukça yaygin..
Tarifimiz tabiki Daniel'den..
- 55 gr. toz şeker
- 75 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 75 gr. un
- 1 tutam tuz
- 75 gr. badem tozu (veya badem unu)
- 1 çay kaşığı vanilya tohumu veya vanilya ekstresi
- Arası için 50 gr. kuvertür veya paket çikolata, (olmadı nutella)
"Kaç gram kaç kaşık eder?" gibi düşünceleriniz varsa hemen tıklayın :)
Öncelikle çikolatayı benmari usulü eritin ve bir kenarda soğumaya bırakın. Un, tuz, badem tozu ve vanilya tohumunu bir kabın içinde karıştırın. Toz şekeri ve portakal kabuğu rendesini ilave edin. En son tereyağını ilave edip hızlı hareketlerle hamur toplanana kadar yoğurun. Fırınınızı 160 dereceye ayarlayın.
Öncelikle çikolatayı benmari usulü eritin ve bir kenarda soğumaya bırakın. Un, tuz, badem tozu ve vanilya tohumunu bir kabın içinde karıştırın. Toz şekeri ve portakal kabuğu rendesini ilave edin. En son tereyağını ilave edip hızlı hareketlerle hamur toplanana kadar yoğurun. Fırınınızı 160 dereceye ayarlayın.
3 cm. çapında minik toplar yaparak hamuru yuvarlayın. Sonra yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yukarıdan aşağıya
doğru sertçe bırakın. Bu işlem topların alt taraflarının dümdüz, üst
taraflarının da yuvarlak formda pişmeleri için yapılıyor. Önceden ısıttığınız fırında 15 dk. pişirin ve soğumaları için kenarda bekletin.
Kurabiyeler soğuduktan sonra aralarına erittiğimiz çikolatayı ya da nutellayı sürerek birleştirelim..
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..