Konu glutensiz beslenme olunca sizin ve misafirlerinize yedirdiğiniz her şey önem arzediyor. Gluten yasak olanlarla beslenmemek değil, bir yaşam tarzıdır. Yediğinizden, içtiğinizden ve kullandığınız tüm ürünlerden sorumlusunuz demek :) Ama biliyoruz ki, glutensiz beslendiğimizde hiç bir şikayetimiz kalmıyor. Her şeye değer :)
- 100 gram oda sıcaklığında margarin *
- 1 yumurta sarısı
- 100 gram glutensiz un *
- 1 çay kaşığı karbonat *
- 1 çay kaşığı vanilya *
- 100 gram toz şeker
- 2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
- 500 ml süt *
- Yarım limonun suyu
**Kullandığınız
ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.
Yumurta, yağ ve şekeri karıştırma kabında iyice çırpın. Diğer karıştırma kabında vanilya, karbonat ve unu karışıtırın. Unlu karışıma limon suyu, limon rendesini ve sütü ekleyin. Yumurtalı karışımla unla karışımı birbirine ekleyin. 175 derece önceden ıstılmış fırında pişirin. Kürdan testi ile kekin piştiğinden emin olun :)
Sunum önerisi: Üzerine ya da cupcakelerin arasına sürebileceğiniz "glutensiz pastacı kreması" ile farklılıklar yaratabilirsiniz..
Afiyetle..
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..