Zeytinyağlıların kraliçesi, olmazsa olmazı, zeytinyağlıların olmazsa olmazı.. Yazdan buzluğa konulan yeşil fasulye gibisi yoktur. Tabi elimizde konserve varsa o da olur ama tercih ya taze ya da buzluğa konulan taze fasulye :)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet kuru soğan
- 500g taze fasulye
- 3 adet domates
- Tuz
Zeytinyağını tencereye alalım. Üzerine soğanları küp küp doğrayıp ekleyelim. Ben yaparken bütün soğanı dörde bölerek kullanıyorum. Biraz kavurduktan sonra fasulyeleri ekleyelim. Kavurmaya devam edelim. Üzerine küp küp doğranmış domatesleri ekleyelim. Eğer yazdan yapılmış domates konservesi varsa 1 su bardağı kadar koyalım. Tuzunu ekleyelim. Fasulyeler pişene kadar tencerenin kapağı kapalı olarak pişirelim. Yaklaşık 20 dk kadar sürebilir. Eğer düdüklüde yapacaksanız 5 dk da hazır..
Seçenek olarak piştikten sonra zeytinyağı ekleyebilirsiniz.. Tuzunu da bu aşamada da atabilirsiniz.. Soğuk servis yapalım.
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..