Ana içeriğe atla

Alman Pastasi

Klasikleşen tatlı Alman pastası.. Kimisinin çocukluğu, kimisinin okul yıllarını hatırlatan en klasik haliyle alman pastası.


Pandispanya için Malzemeler
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • ½ su bardağı sıvı yağ
  • ½ su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Vanilya çubuğu ( Yoksa 1 tatlı kaşığı vanilya extresi ya da 1 paket vanilya)
Ara Dolgusu için Malzemeler
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • Vanilya çubuğu (Yoksa 1 tatlı kaşığı vanilya extresi ya da 1 paket vanilya)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı krema (opsiyonel)
Keki Islatmak için Malzemeler
  • 2 yemek kaşığı marmelat (tercihen kayısı, vişne, şeftali, portakal marmelatı da olur)
  • 2 yemek kaşığı ılık su
 Üzeri için Malzemeler
  • Pudra şekeri



 


Yumurta ve şekeri mikser ile iyice çırpalım. İçine yoğurt, sıvıyağ ve sütü ve vanilyayı katalım. Bu aşamada toz vanilya kullanılacaksa un ile birlikte katalım. Hepsinin birbirine karışmasını sağlayalım. Ayrı bir kapta unu, kabartma tozunu eleyerek karıştıralım. Sıvı karışım ile toz karışımı aynı kaba alalım. Önemli olan yumurtanın sönmemesi ve spatula ile havalandırarak aynı yönde karıştırmamız. Yağlı kağıt koyduğumuz yuvarlak kek kalıbına hamurumuzu alarak, 20-25 dk 180 derecede pişirelim. Kapağını hiç açmayalım.

Ara dolgusu için bir tencereye sütü, unu, nişastası, yumurtayı, şekeri ve vanilyayı alalım. Tamamen karıştırdıktan sonra altını açarak pişirelim. Göz göz kaynayınca altını kapatalım ve tereyağı ile kremayı katalım. Başka bir kaba alarak soğumasını bekleyelim. Üzerinin kabuk tutmaması için streçfilm geçirelim.


Pişen kekimizi ortadan ikiye keselim. Marmelatı su ile açarak kekimizi ıslatalım. Arasına hazırladığımız kremayı sürerek, diğer parça ile birleştirelim. 



Servis yapmadan önce ince bir süzgeç ya da eleğe pudra şekerini alarak serpelim.. Afiyetle!!



Yorumlar

  1. Vanilya çubuğunu nerden aldınız acaba? Kullanımı nasıl? Tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buyuk marketlerde artik bulunuyor. Sayfada aratirsaniz vanilya cubugu kullanimini yazmistim. Sevgiler

      Sil
  2. Hemen denedim. Sonuc mukemmel!!!

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..


Bu blogdaki popüler yayınlar

Glutensiz Pastaci Kremasi - Gluten Free

Glutensiz pasta tarifleri, kek tarifleri için gerekli olan pastacı kremasını hazır satın almak istemiyorsanız, size evde kısa sürede yapabileceğiniz bir "Pastacı Kreması Tarifi" vermek istiyorum. Size önerim pastacı kremasının istenilen kıvamda olması krema piştikten sonra ocaktan aldığınızda kendi halinde soğumaya bırakmak yerine sık sık karıştırarak soğutmaya çalışmanız. Çünkü karıştırarak soğutmazsanız kremanın üzerini tabak halini alıyor. Bu da pasta ya da keklere kullanacağınız zaman size zorluk çıkarır. 125 gram toz şeker 1 yemek kaşığı mısır nişastası * 1 yemek kaşığı pirinç unu * Yarım litre süt   **Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.   Tenceremize pirinç unu, nişastayı ve şekeri alalım. Sütü yavaş yavaş ekleyelim. Devamlı karıştırmayı ihmal etmeyelim ki topaklanmasın. Göz göz oynamaya başlayana kadar pişirelim. Tüm pasta, meyve ve süslemelerde kullanabilirsiniz..

Glutensiz Patates Ekmeği - Gluten Free

Glutensiz yiyecek seçimi işin en zor kısmı.. Glutensiz yiyeceklerin kutusunda gluten olmadığını garantileyen 'üzeri çizilmiş bir tahıl sapı' sembolü bulunur. Aradınız, taradınız bulamadınız bir glutensiz ekmek.. O halde kendi ekmeğimizi kendimiz yapıyoruz, hem de patatesli.. 200 ml su 1 çay kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı kuru maya 250 gr schar MixB glutensiz un 25 ml sıvı yağ 125 gr haşlanıp rendelenmiş patates 1 tatlı kaşığı tuz **Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.   Suyun yarısını, maya ve şeker ile birlikte bir kaba alıp, karıştıralım. 5-7 dakika mayanın aktif olması için üzerini örtüp bekleyelim. Mayası gelmeye başladığında (köpük köpük olması) geri kalan tüm malzemeyi üzerine katalım. İyice karıştıralım. Mutlaka mutfağınızda tahta kaşık vardır. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar tahta kaşık ile karıştıralım. Evde ekmek makineniz varsa bu aşamadan sonra makineye alabilirsiniz. Normal ev tipi fırınınız ...

Çölyak Hastalarina Yasaklanan ve Serbest Olan Yiyecekler

YİYECEK GRUBU SERBEST YİYECEKLER YASAKLANAN YİYECEKLER İçecekler Süt, salep, ıhlamur, adaçayı, çay, ayran, meyve suları, limonata, gazoz, kolalı içecekler Boza, bira, şarap ve tüm mayalı içecekler Et, balık, kümes hayvanları ve sakatatlar Hepsi Hiçbiri Yumurta Hepsi Hiçbiri Tatlılar Pirinç ve unu, mısır unu ve nişastası, patates unu ve nişantası, nohut unu, kestane unu, karabuğday unu, mercimek unu, darı, teff, tapioka Buğday, çavdar ve arpa ile yapılmış her türlü yiyecek Kuru baklagiller Hepsi Hiçbiri Sebze-Meyve Hepsi Hiçbiri Çorbalar Sebze, pirinç, mercimek çorbaları, pirinçle yapılmış yayla çorbası, et ve tavuk suları ile yapılmış çorbalar Şehriye, un, tarhana, düğün, unlu domates, erişte çorbaları ve her türlü hazır çorba Yağlar Tereyağı, margarin ve bitkisel yağlar Çok yağ katılmış yiyec...